ÚLTIMA HORA

🚨 Espanya suma gairebé 20.000 nous contagis i 401 defuncions més per coronavirus

El govern espanyol nega que la Policia Nacional i el CNI participessin en la detenció de Carles Puigdemont a Alemanya

L'expresident de la Generalitat va ser detingut el passat 25 de març

L'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, davant els mitjans a la sortida de la presó alemanya de Neümster
L'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, davant els mitjans a la sortida de la presó alemanya de Neümster.   | CatalunyaDiari.cat

El govern espanyol canvia de versió sobre la detenció de l'expresident de Catalunya, Carles Puigdemont, a Alemanya el passat 25 de març, i desmenteix públicament que la Policia Nacional participés en la detenció.

Cal recordar que, en aquell moment, la mateixa Policia Nacional va assegurar a través de Twitter que es tractava d'una operació coordinada d'agents de la Comissaria General d'Informació i Divisió de Cooperació Internacional i d'agents del Centre Nacional d'Intel·ligència la que va permetre la detenció del president català a Alemanya, tal com recorda 'TV3'. 

La Moncloa canvia de versió

Tanmateix, i segons fonts de la investigació, en l'operació havien participat 12 agents del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI). A més, cal recordar que aquesta operació coordinada amb la policia alemanya incloïa la col·locació d'un localitzador al vehicle de Carles Puigdemont. 

Malgrat totes aquestes informacions, ara el govern espanyol ha canviat la seva versió i desmenteix públicament que la Policia Nacional participés en la detenció de l'expresident i afirma que «les autoritats alemanyes són sobiranes per actuar al seu territori en compliment d'una OEDE/OID —Ordre de Detenció Europea—, adoptant les mesures que estimin pertinents». 

Segons informa el citat mitjà, tot ha començat arran d'una pregunta parlamentària que va presentar aquest passat abril el senador d'HB, Jon Inarritu. El senador bast va preguntar si les autoritats alemanyes tenien coneixement que els serveis secrets i la policia espanyola havien actuat en territori alemany. 


El més curiós ha estat que el govern no va contestar fins ahir dijous, 28 de juny. D'aquesta manera, el govern espanyol contradeia les anteriors afirmacions de la Policia Nacional a Twitter i assegurava que «en el dispositiu de detenció de Carles Puigdemont i Casamajó no han participat ni mitjans tècnics ni humans espanyols».

Indignació de Puigdemont i Inarritu a la xarxa

Un gir en la història que tant el senador basc Jon Inarritu com l'expresident català Carles Puigdemont no han tardat a compartir a Twitter la seva indignació. 


Comentaris

envia el comentari