Detenen els dos Mossos que anaven amb Puigdemont quan va ser detingut a Alemanya

Els agents del cos acompanyaven a l'expresident de la Generalitat quan va ser interceptat a la localitat alemanya de Schuby

Carles Puigdemont, amb un mosso
Carles Puigdemont, amb un mosso | CatalunyaDiari.cat

Els dos Mossos d'Esquadra que acompanyaven Carles Puigdemont en el trajecte entre Finlàndia i Bèlgica el passat diumenge, 25 de març, han estat detinguts avui.

Es tracta, doncs, dels agents Carlos de Pedro López i Xabier Goicoechea. Els dos Mossos estaven sent investigats per la Fiscalia espanyola per un presumpte delicte d'encobriment quan l'expresident estava intentant escapar-se de l'ordre de detenció dictada per Pablo Llarena. 

Els Mossos esmentats han estat detinguts aquest dimecres, 28 de març, a Barcelona

Investigats per un presumpte delicte d'encobriment de Puigdemont 

Els Mossos esmentats podrien haver ideat un pla dies abans perquè Puigdemont pogués tornar sa i estalvi a Bèlgica. L’expresident, de fet, es trobava a Finlàndia duent a terme una conferència, quan el jutge Pablo Llarena va reactivar l’euroordre de detenció.

Els agents que l’acompanyaven, de fet, van intentar detectar si hi havia aparells de seguiment al cotxe i, aquesta, seria una contemplativa del presumpte delicte d’encobriment que investiga ara la justícia espanyola.

Entre els investigats, d'altra banda, també s'hi troben Josep Maria Matalama —amic inseparable de Puigdemont que l'acompanya des de la seva fugida a Brussel·les— i l'historiador i professor de la Universitat de Barcelona, Josep Lluis Alay Rodríguez

Goicoechea i López, els mossos incriminats

Xabier Goicoechea i Carlos de Pedro López eren els mossos encarregats de protegir i transportar Carles Puigdemont de Finlàndia fins a Bèlgica el passat diumenge, 25 de març. Aquests, però, van ser interceptats per la policia alemanya quan van aturar-se a una gasolinera. 

El primer dels Mossos, de fet, havia demanat la baixa mèdica i estava pendent del tancament de la seva actuació en els primers moments de la fugida de Puigdemont, ja que també va idear la seva fugida a Brussel·les

López, d'altra banda, va ser interceptat per les autoritats alemanyes fent tasques de xòfer del Renault Megane de l'expresident de la Generalitat. 


Comentaris

envia el comentari