Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Les imatges de la Vaga General a Tarragona 2019!

Detingut a Tarragona per intentar atropellar manifestants i un policia

Els fets es van produir divendres al migdia

Les imatges de la Vaga General a Tarragona 2019!
Una de les manifestacions d'aquest divendres, 18 d'octubre, a Tarragona. | Àngel Ullate

Aquest divendres, 18 d'octubre, a les 12.34 hores, del migdia agents de la Guàrdia Urbana de la ciutat de Tarragona van detenir el conductor d'un vehicle que va estar a punt d'atropellar, circulant a una velocitat molt elevada, diferents manifestants per la vaga general del 18-O i un agent del cos policial a l'avinguda de Pau Casals, que uneix la Rambla Nova i la Rambla Vella de la ciutat.

Es va iniciar una persecució que va acabar al camí del Llorito

Just després del seu acte, que va suposar una situació d'elevat perill per als vianants presents, es va iniciar una breu persecució fins que el conductor va ser aturat, per part de la Guàrdia Urbana de la ciutat, al camí del Llorito.

L'home va ser detingut com a presumpte autor dels delictes de desordre públic, seguretat del trànsit i desobediència i lesions a agents de l'autoritat. Una darrera imputació que es va produir perquè, durant la detenció, l'home va oferir una resistència activa, fruit de la qual dos agents van patir lesions.

Diferents vehicles,  entre els quals una patrulla de la guàrdia urbana i un taxi, van patir danys materials. A l'interior del vehicle hi havia dos altres ocupants, un dels quals també va resultat ferit lleu.

A la nit, aldarulls

Tot plegat, hores abans de diversos aldarulls que es van produir a la nit a la ciutat. Els Mossos d'Esquadra han detingut almenys nou persones en la quarta nit consecutiva d'aldarulls a Tarragona. A banda la policia espanyola ha detingut com a mínim dues persones més. Els enfrontaments entre manifestants i forces policials han estat importants,  sobretot a la plaça Imperial Tarraco i la Rambla Nova.

Hi ha hagut càrregues policials i per part dels protestants llançament d'objectes diversos i crema de contenidors. Els agents han aconseguit dispersar el prop d'un miler de manifestants pels carrers de la ciutat amb diferents accions coordinades amb els vehicles en un parell d'hores. S'han disparat alguns projectils de foam per part dels Mossos i llançat explosius per part dels concentrats.