Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El president del Parlament, Roger Torrent, i el vicepresident i conseller d'Economia, Pere Aragonès

El 18 de març, dia escollit per aprovar els pressupostos de la Generalitat

La data es podria allargar en cas que l'oposició demani un dictamen al Consell de Garanties Estatuàries

Dimecres 18 de març és la data prevista per a l'aprovació dels pressupostos  de la Generalitat al Parlament. Així ho ha acordat la Mesa de la cambra catalana, que s'ha reunit aquest dimecres a la tarda i ha establert el calendari que seguirà la tramitació dels comptes públics per a l'any 2020.

Després que el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, hagi entregat avui mateix els pressupostos  al president del Parlament, Roger Torrent, està previst que els consellers expliquin els comptes previstos per als seus respectius departaments a partir de divendres i fins al proper dimarts, 4 de febrer, en comissió.

Segons fonts parlamentàries, el 12 de febrer els pressupostos  se sotmetran al debat de totalitat al Parlament,  és a dir, la cambra votarà si els rebutja per complet o si els continua tramitant, i llavors seguiran els passos pertinents fins al 18 de març, quan s'haurien d'aprovar definitivament al ple. Aquesta cronologia, però, es pot veure alterada si algun grup sol·licita un dictamen al Consell de Garanties Estatutàries sobre la legalitat dels comptes, la qual cosa podria endarrerir-ne fins a un mes l'aprovació final.

El Govern ha aprovat el projecte de pressupostos del 2020

El Govern ha aprovat aquest dimecres el projecte de pressupostos del 2020  amb un increment de 3.070 milions d'euros de la despesa no financera i no finalista, que passa dels  24.442 milions d'euros consignats el 2017 als 27.512  milions d'euros del nou projecte. Pel que fa als ingressos, hi ha un  increment de 4.174 milions d'euros en comparació amb el 2017 fins als 26.862 milions d'euros, tot i que el límit de despesa departamental és de 25.532 milions d'euros.

Per departaments, els que més creixen respecte al darrer pressupost en xifres globals són Salut  (+908 milions d'euros), tot i que en percentatge és el novè en creixement amb un 10,4%; Educació (819 milions d'euros) i Treball, Afers Socials i Famílies  (387 milions d'euros). El projecte estableix per primer cop equilibri pressupostari, seguint la reclamació de dèficit 0% marcada per l'Estat però que el Govern considera injusta i que hauria de ser del 0,3%.

També et pot interessar...