Carrizosa: «La Diada l’han convertit en un veritable aquelarre separatista»

Ciutadans, PP i PSC han criticat els actes previstos per la Diada en considerar-los «excloents» per a la majoria de catalans.
El portaveu de Ciutadans al Parlament de Catalunya, Carlos Carrizosa. | CatalunyaDiari.cat

 

Tant Ciutadans com el PP i el PSC, han protestat contra els actes institucionals previstos per celebrar la Diada, considerant que els actes són excloents per a la majoria de catalans. Carlos Carrizosa, portaveu de Ciutadans, n’ha parlat aquest dimarts, 4 de setembre, dient que el seu partit no hi participarà. «La Diada l’han convertit en un veritable aquelarre separatista», ha comentat després que Elsa Artadi comentés que aquest any els actes oficials se centrarien amb els polítics empresonats. 

 

La resposta de Junts per Catalunya

Mentrestant, la seva oposició política Junts per Catalunya, ha manifestat que tenen tot el dret a homenatjar els exiliats i els presos en els actes previstos per la Diada de Catalunya. Respecte als actes previstos per al 11 de setembre, el portaveu adjunt al Parlament, Eduard Pujol ha manifestat que «si algú es pensa que un país que té uns representants polítics a l’exili, viurà la seva Diada nacional xiulant, s’equivoca».

 

Més de 200.000 persones apuntades a la manifestació

Pel que fa a la manifestació prevista pel dia de la Diada, l’assemblea ja ha confirmat que s’han apuntat més de 200.000 persones a només una setmana de l’11 de setembre.

 

A una entrevista amb el diari Ara, la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie ha afirmat que la Diada serà un termòmetre per veure en quin punt es troben els ànims del independentisme: «Aquesta manifestació serà un indicador de fins a quin punt la repressió ha aconseguit el seu objectiu, que és que renunciem als objectius polítics, que renunciem a la mobilització».

 

Centenars de persones al passeig de Lluís Companys abans d'escoltar la compareixença del president de la Generalita el 10 d'octubre. | CatalunyaDiari.cat

 

 

Paluzie ha afirmat que aquesta Diada és clau per a l’independentisme i ha afegit que «estem en un context de repressió política sense precedents, i això és el que la fa completament diferent». Segons l’ANC, a només una setmana de la diada, s’han venut 220.000 samarretes i s’han contractat 800 autocars. 

 

La presidenta de l’ANC afegia: «Per això és diferent, per això és especial i és important que vagi molt bé aquesta manifestació de l’11 de setembre».