L'alternativa Diada de Puigdemont: per televisió i des de Bèlgica

L'expresident de la Generalitat va seguir la Diada des del jardí de la seva residència a Waterloo | Durant la jornada es va servir pa amb tomàquet amb botifarra i Toni Comín va tocar el piano
Carles Puigdemont, vivint la Diada des de Waterloo
Carles Puigdemont, vivint la Diada des de Waterloo | CatalunyaDiari.cat

Carles Puigdemont va viure ahir la Diada més alternativa de la seva vida. Exiliat a Brussel·les per eludir l’acció de la justícia espanyola, l’expresident de la Generalitat va seguir la important jornada que es va viure ahir a Catalunya a través d’una televisió al jardí de la seva residència a Waterloo.

 

Envoltat del seu entorn més proper i els exconsellers Lluís Puig, Meritxell Serret, Toni Comín i el raper Valtònyc —a més d’una vintena de persones del seu cercle més afí— el gironí va seguir a través de TV3 la retransmissió en directe de la celebració a Barcelona. Cal esmentar, així mateix, que com es pot comprovar a través de les imatges l’expresident va amenitzar-ho tot amb un àpat d’allò més nostrat: pa amb tomàquet i botifarra.

 

La Diada més alternativa de Carles Puigdemont

L’expresident de la Generalitat va estar acompanyat en tot moment pel seu cercle i, per no perdre l’essència del que s’estava vivint a Catalunya, ell i els seus van entonar càntics tant clàssics del catalanisme com ‘L’Estaca’ o ‘Bella Ciao’.

 

Així mateix i amb l’exconseller de Salut, Toni Comín, al piano, van seguir entonant  cançons com ‘Venim del nord, venim del sud’ i ‘Els Segadors’.

 

Puigdemont, seguint la Diada per TV3
Puigdemont, seguint la Diada per TV3 | CatalunyaDiari.cat

 

Puigdemont: «Nosaltres persistim, continuem sent-hi i serem fins al final»

Acabada la cita, Carles Puigdemont, va advertir que l’independentisme hi continuava sent. En un missatge des de la «Casa de la República» de Waterloo, Puigdemont va dir que «nosaltres persistim, continuem sent-hi i serem fins al final». «Que abandonin tota esperança que tot el que han fet per reprimir-nos, decapitar-nos, liquidar-nos, tingui l'efecte que busquen de desmobilitzar el poble de Catalunya», va assegurar.

 

La 'Casa de la República' de Waterloo
La 'Casa de la República' de Waterloo | CatalunyaDiari.cat

 

 

Segons Carles Puigdemont, tot i «les condicions tan difícils» el poble de Catalunya ha demostrat «que hi és i hi serà i que cal comptar amb ell». L’expresident també va voler respondre al missatge de Pedro Sánchez a Twitter dient que hi ha «un problema de convivència» a Catalunya. Puigdemont, doncs, va replicar dient que «jo he vist centenars de persones convivint pacíficament en l’espai públic».

 

Puigdemont, vivint la Diada
Puigdemont, vivint la Diada | CatalunyaDiari.cat

 Comentaris

envia el comentari