rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

SORTEIG

🥑 Guanya un completíssim lot de productes ECO BonPreu! És molt fàcil!!

NOVETAT

🥗 No et perdis cada dimecres la nova recepta pas a pas de la cuina de sempre al teu correu

Un diari alemany afirma que el resultat del 21-D agreuja la crisi de la UE

De nou el 21-D pren protagonisme a l'esfera social alemanya
El president cessat Carles Puigdemont durant les primeres declaracions després d'obtenir els resultats dels comicis | CatalunyaDiari.cat

 

El diari alemany ‘Der Spiegel’ ha explicat els resultats de les eleccions del 21-D. En aquestes, Ciutadans va aconseguir una victòria històrica però insuficient –ja que la majoria del parlament es va conservar al bàndol independentista. Segons explica, la majoria absoluta d’independentistes al Parlament «han liquidat l’esperança de la UE d’acabar amb la crisi», amb aquestes contundents paraules han iniciat el comentari sobre els comicis. 

 

Aquest diari no és l'única veu d'Alemanya que ha parlat. En aquest sentit, la cancelleria d'Angela Merkel demana al president espanyol, Mariano Rajoy, d'explorar les possibilitats de «diàleg» amb Catalunya i, d'aquesta manera, «desescalar les tensions».

 

  

  

 

 

Els independentistes han defensat la seva majoria absoluta 

Per la seva banda, també han explicat: «El camp independentista ha defensat la seva majoria absoluta al Parlament de Catalunya i, per tant, el problema s'ha agreujat no només per a Espanya, sinó també per a la UE». Així el diari alemany posa sobre la taula el debat de la viabilitat de la unitat de la Unió, ja que amb el Brexit i aquest nou cop es comencen a acumular els partits nacionalistes que demanen canvis a l’ens supranacional. 

Imatge d'un dels punts de votació de Reus durant la jornada del 21-D. | Laia Solanellas

 

A més, el rotatiu alemany subratlla: «sense la pertinença a la UE i l'accés al seu mercat intern, probablement la riquesa catalana s'acabaria aviat». En aquest sentit aprofita les seves pàgines per explicar: «la crisi actual ha provocat l'emigració de centenars d'empreses», destacant de nou les més de 3.000 empreses que ja han marxat del territori català. 


Per una altra banda, també explica que «les aspiracions separatistes a la resta de la UE provoquen molèsties considerables». A més des de Brussel·les es consideren «part de l’espectacle nacionalista». 

Moody's també parla sobre el 21-D

Evidentment que la cita electoral va ser un punt clau a la vida política catalana, ja que han significat un canvi després del referèndum per la independència de l’1-O. Igualment, no només han transcendit a l’àmbit europeu sinó que la situació política catalana fins i tot ha estat el centre del debat a l’agència de qualificació de risc americana, Moody’s. Aquesta ha augurat que les «tensions polítiques» entre Catalunya i Espanya «persistiran» amb la victòria independentista. 

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris