IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

❗L'Audiència Nacional absol al major dels Mossos, Josep Lluís Trapero

Dieudonné, el còmic que persegueix Manuel Valls, arriba a Barcelona

El polític i l'humorista han col·lidit de forma directa en moltes ocasions, i la seva visita és una molt mala notícia per al candidat a l'alcaldia de la ciutat

Manuel Valls es va llançar a la cursa per guanyar l'alcaldia de la ciutat de Barcelona
Manuel Valls es va llançar a la cursa per guanyar l'alcaldia de la ciutat de Barcelona | CatalunyaDiari.cat

Des d'un primer moment, Manuel Valls sabia que la seva cursa per ser el pròxim alcalde de Barcelona no seria fàcil. Més enllà de les crítiques per haver passat gran part de la seva vida fora de Catalunya i de la ciutat comtal, també estan les crítiques dels francesos per l'intent del seu exprimer ministre de seguir a la primera línia de la política.

Ara bé, segons explica 'La Vanguardia', Valls ha sumat un nou problema, i és que el polèmic humorista Dieudonné, amb el qual ha col·lidit de forma directa en diverses ocasions, es convertiria en un malson també al nostre país. El còmic va rebre nombroses denúncies per incitació a l'odi racial, antisemitisme i difamació durant l'època de Valls com a ministre, i sembla que està disposat a portar la seva batalla a territori català per fer-li el màxim de dany possible.

Dieudonné porta el seu espectacle 'En vérité' a Barcelona

El pròxim 16 de febrer, Dieudonné traslladarà a Barcelona el seu darrer espectacle, 'En vérité', sense anunciar encara el lloc exacte. És el que acostuma a fer; anuncia el lloc on estarà unes hores abans per evitar que pugui ser prohibit, o el propietari rebi pressions per cancel·lar l'espectacle. Tots aquells que tenen una entrada comprada reben un SMS al mòbil, on se'ls informa del lloc. 

La visita de Dieudonné a Barcelona és una mala notícia per a Valls
La visita de Dieudonné a Barcelona és una mala notícia per a Valls | Twitter (@MbalaDieudo)

 

Els preus ja són una clara indirecta, i és que, més enllà dels 34 euros que costa una entrada ordinària i els 29 euros que costen les reduïdes, també ofereix una «tarifa Valls», per 19 euros, que surt com a «esgotada» a la pàgina oficial. Naturalment, és una broma, però li serveix per justificar la seva presència a Barcelona, l'únic lloc on ofereix una actuació més enllà de França i les seves zones d'influència. 

Un conflicte constant entre Valls i Dieudonné

Des de la seva posició com a primer ministre, Manuel Valls va denunciar el racisme i l'antisemitisme de Dieudonné, i va donar instruccions directes perquè els seus espectacles siguin prohibits o cancel·lats, si hi havia risc de desordres públics. El mes de desembre de 2015, un tribunal de París va condemnar Dieudonné a pagar 3.000 euros de multa per injúries a Valls, al qual va titllar de «Mussolini meitat síndrome de Down», en un vídeo a Internet. 

En definitiva, l'arribada de Dieudonné a Barcelona serà una situació molt incòmoda per al candidat a l'alcaldia de la ciutat, però també una oportunitat per als seus rivals polítics, que podrien interessar-se a fer d'espectador per utilitzar-ho en contra seva. De moment, el polític no ha tingut cap reacció, i és possible que no en tingui, ja que qualsevol pronunciament es podria girar en contra seva. 


Comentaris

envia el comentari