Dimecres a les 10.00 hores, ple urgent del Parlament

El matí d'aquest dilluns JxCat, ERC i la CUP s'han reunit per parlar al voltant d'aquesta temàtica

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

Dimecres a les 10.00 hores hi haurà un ple urgent del Parlament, tal com han negociat el matí d'aquest dilluns JxCat, ERC i la CUP. I és que els tres partits independentistes demanaven que se celebrés un ple aquesta mateixa setmana per aprovar dues propostes de resolució conjunta. 

Unes propostes amb les quals es vol instar al Parlament a «adoptar totes les mesures necessàries per a garantir» que Carles Puigdemont pugui ser investit president de la Generalitat, segons ha informat 'El Periódico'. 

Possible intervenció del Síndic de Greuges

Tanmateix, les tres formacions reclamen que es garanteixin els drets polítics de tots els electes, inclosos Jordi Turull i Jordi Sànchez, el debat d'investidura dels quals no es van poder portar a terme. També exigeixen «l'alliberament immediat» de tots els dirigents independentistes que es troben a la presó. 

D'altra banda, JxCat, ERC i la CUP recorden en dos escrits que la resolució del Comitè de Drets Humans de l'ONU garanteix els drets polítics de Jordi Sànchez i considera que les mesures cautelars adoptades en el seu cas haurien de ser aplicades també pels altres diputats. 

En aquest ple que se celebrarà, finalment, aquest dimecres 28 de maç, també hi podria haver, segons informen diversos mitjans, la intervenció del Síndic de Greuges, Rafel Ribó, per parlar dels drets humans i on es presentaria algun dels informes del Síndic sobre el cas català.

Una fórmula per investir Puigdemont 

Tanmateix, cal recordar que aquesta matí, la portaveu de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, ha explicat en una entrevista a TV3 que el seu grup parlamentari estava buscant la fórmula perquè Carles Puigdemont fos un president «de veritat» i no «simbòlic». 

Per la seva banda, la CUP va oferir aquest passat diumenge, 25 de març, la possibilitat d'entrar a la Mesa del Parlament si era per investir Puigdemont.


Comentaris

envia el comentari