Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Quim Torra i Alfred Bosch, en una roda de premsa al Palau de la Generalitat

Dimiteix el conseller d'Exteriors, Alfred Bosch

Havia quedat esquitxat per l'escàndol dels assetjaments sexuals a treballadores per part del seu excap de gabinet

Quim Torra i Alfred Bosch, en una roda de premsa al Palau de la Generalitat
El conseller d'Exteriors, Alfred Bosch, ha presentat la seva dimissió | Catalunya Diari

El conseller d'Exteriors, Alfred Bosch, ha presentat aquest dilluns la seva dimissió, davant de l'escàndol pels assetjaments sexuals a treballadores del departament per part del seu excap de gabinet, Carles Garcia. Recordem que Garcia va ser destituït el passat 24 de gener, però finalment el conseller i excandidat d'ERC a l'alcaldia de Barcelona, després de veure's esquitxat, també ha optat per apartar-se del càrrec

La dirigent d'ERC, Marta Vilalta, ha presumit que l'Executiva d'ERC ha «actuat» davant uns fets «greus»: «No podem tenir cap mena de tolerància». Bosch, en dimitir, ha admès que «fa més servei marxant» que seguint al Govern.

Explicacions pel cas d'assetjament sexual

La decisió arriba després que el diari 'Ara' destapés el cas i expliqués que s'havia fet cessar el suposat responsable dels episodis d'assetjament, però sense que s'apliquessin totes les mesures que el protocol de la Generalitat  té previst. El matí d'aquest dilluns, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha convocat Bosch al Palau per demanar-li explicacions i comunicar-li que iniciaria accions per investigar el cas des de Funció Pública.

Precisament el conseller responsable de la cartera dels treballadors de la Generalitat, Jordi Puigneró, també s'ha manifestat en aquest sentit, tot acusant Exteriors de «prendre decisions unilaterals» i de no informar Administració Pública del cas d'assetjament.

Des de JxCat, Catalunya en Comú, C's i el PSC també han reclamat explicacions a Bosch al llarg del dia, tot demanant extremar les mesures necessàries de protecció de la víctima i l'aplicació dels protocols.

ERC reconeix la necessitat de fer «autocrítica»

ERC ja havia reunit l'Executiva aquest matí per després reivindicar en roda de premsa haver estat «contundent» amb el cessament del cap de gabinet del conseller d'Exteriors. La secretària general adjunta d'ERC, Marta Vilalta, ha apuntat que l'alt càrrec va ser destituït fa un mes i mig i que el partit el va suspendre de militància.

La republicana ha explicat que davant la situació de «gravetat» es va decidir apartar el cap de gabinet i obrir un expedient intern a ERC. Vilalta ha dit també que avalaven la decisió de Bosch d'apartar l'alt càrrec i ha apuntat que es va prendre conjuntament. Per últim, ha admès que hi ha aspectes interns a millorar en els protocols i que hi hauria espai per fer «autocrítica».