Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Dimiteix en plena campanya Pep Rius, cap de premsa del PDeCAT

El periodista ho anunciava a Twitter, on agraïa la seva confiança a David Bonvehí i Marta Pascal
El cap de premsa de JxCat ha decidit presentar la seva dimissió en plena campanya electoral | Cedida

 

El periodista Pep Rius, fins ara cap de premsa del PDeCAT, ha dimitit de les seves funcions. La formació, que es presenta a les pròximes eleccions sota el nom de les sigles JxCat, perd ara un dels seus pilars, en plena campanya i pocs dies abans de les eleccions generals del 28-A.

 

Rius hauria comunicat el seu malestar a David Bonvehí, president del partit, segons avança 'Crónica Global'. És a Bonvehí, precisament, a qui agraeix la seva confiança en la publicació a Twitter on confirmava la seva marxa, així com a Marta Pascal. El mitjà citat revela que, per al periodista, «no es donaven les condicions per a seguir», des d'un punt de vista professional i polític.

 

 

 

 

'Crónica Global' apunta a un ambient insuportable, propiciat, segons diu, pel pes que representa l'expresident Carles Puigdemont des de Waterloo. El mitjà citat apunta a la influència de l'expresident i JxCat sobre Bonvehí, com a causa de la dimissió de Rius.

 

 

La campanya de Puigdemont de cara a les generals

El líder de JxCat, Carles Puigdemont, ha aclarit que la condició «indispensable» per negociar una investidura a Madrid és que no es negui el dret a l'autodeterminació. L'expresident subratlla que «per poder respectar el dret a l'autodeterminació cal que no es negui». El cap de files de JxCat ha denunciat que les «línies vermelles» de l'Estat siguin l'absència «absoluta» de diàleg i «les porres de l'1-O», que estan «tacades de sang».

 

Puigdemont, a més, segueix insistint en la llista unitària, que tècnicament encara seria possible per a les europees: «És el que més ens enforteix i fa sentir més alta i clara la veu de la Catalunya independentista». El líder de JxCat ha tornat a allargar la mà al president d'ERC, Oriol Junqueras, perquè encapçali la llista de l'Eurocambra.

 

 

Comentaris