Dimiteix en plena campanya Pep Rius, cap de premsa del PDeCAT

El periodista ho anunciava a Twitter, on agraïa la seva confiança a David Bonvehí i Marta Pascal

El cap de premsa de JxCat ha decidit presentar la seva dimissió en plena campanya electoral
El cap de premsa de JxCat ha decidit presentar la seva dimissió en plena campanya electoral | Cedida

El periodista Pep Rius, fins ara cap de premsa del PDeCAT, ha dimitit de les seves funcions. La formació, que es presenta a les pròximes eleccions sota el nom de les sigles JxCat, perd ara un dels seus pilars, en plena campanya i pocs dies abans de les eleccions generals del 28-A.

Rius hauria comunicat el seu malestar a David Bonvehí, president del partit, segons avança 'Crónica Global'. És a Bonvehí, precisament, a qui agraeix la seva confiança en la publicació a Twitter on confirmava la seva marxa, així com a Marta Pascal. El mitjà citat revela que, per al periodista, «no es donaven les condicions per a seguir», des d'un punt de vista professional i polític.

'Crónica Global' apunta a un ambient insuportable, propiciat, segons diu, pel pes que representa l'expresident Carles Puigdemont des de Waterloo. El mitjà citat apunta a la influència de l'expresident i JxCat sobre Bonvehí, com a causa de la dimissió de Rius.

La campanya de Puigdemont de cara a les generals

El líder de JxCat, Carles Puigdemont, ha aclarit que la condició «indispensable» per negociar una investidura a Madrid és que no es negui el dret a l'autodeterminació. L'expresident subratlla que «per poder respectar el dret a l'autodeterminació cal que no es negui». El cap de files de JxCat ha denunciat que les «línies vermelles» de l'Estat siguin l'absència «absoluta» de diàleg i «les porres de l'1-O», que estan «tacades de sang».

Puigdemont, a més, segueix insistint en la llista unitària, que tècnicament encara seria possible per a les europees: «És el que més ens enforteix i fa sentir més alta i clara la veu de la Catalunya independentista». El líder de JxCat ha tornat a allargar la mà al president d'ERC, Oriol Junqueras, perquè encapçali la llista de l'Eurocambra.


Comentaris

envia el comentari