Dimiteix el secretari d'Estudis del PP català després dels mals resultats en les eleccions del 21-D

Juan Arza ha assegurat a través d'un missatge publicat a Twitter que la societat els exigeix «una renovació urgent»

 

El secretari d'Estudis del Partit Popular català, Juan Arza, ha dimitit del seu càrrec després dels mals resultats de la formació en les eleccions del 21-D. A través d'un missatge a Twitter, Arza ha explicat que va dimitir perquè «la societat» exigeix «una renovació urgent».

 

«El divendres vaig dimitir com a secretari d'Estudis del Partit Popular de Catalunya. La societat ens exigeix una renovació urgent», ha escrit Arza. Segons informa 'El Independiente', durant la reunió del Comitè Executiu del PP de divendres, Arza es va aixecar i va demanar la dimissió de tota la direcció del partit, i la convocatòria d'un Congrés Extraordinari de renovació. 

«García Albiol no té la culpa de tot»

«Estem cansats de dir sí a tot el que ve de Génova i del govern (espanyol). Hem advertit del que podria passar en aquestes eleccions, i no s'ha fet gens de cas», ha lamentat l'exsecretari d'Estudis, que ha afegit que «García Albiol no té la culpa de tot». 

 

«La qüestió és que el PP a Catalunya ha perdut completament la seva connexió amb la societat. O canviem o desapareixem», ha advertit Arza, a qui se li han sumat les crítiques del diputat José Antonio Coto. 

El partit, en una situació molt delicada

De fet, el mateix Xavier García Albiol, que va ser cap de llista del PP, va reconèixer divendres que el partit es troba en una «situació molt delicada» després de les eleccions catalanes, però va deixar clar que no té pensat presentar la seva dimissió. En aquest sentit, ha assenyalat que seria el més «fàcil i còmode», però considera que ha de «donar la cara» pel partit, «més enllà de la comoditat personal». 

 

A la reunió del Comitè Executiu del PP no van acudir algunes de les personalitats més rellevants de la formació, com la ministra Dolors Montserrat, candidata de la ministra Dolores de Cospedal per dirigir el PP català, Andrea Levy o Alicia Sánchez Camacho, que va ser presidenta de la formació fins al març de 2017.