Dimiteix la directora de Salut Pública de Madrid

Ho fa abans que la comunitat presenti el pla per avançar a la fase 1

Imatge d'arxiu de 3 persones treballant amb mascareta i guants
Dimiteix la directora general de Salut Pública de Madrid | Unsplash | Walter Otto

La directora general de Salut Pública de Madrid, Yolanda Fuentes, ha dimitit en plena crisi del coronavirus i abans que la comunitat hagi lliurat a Sanitat el seu pla per passar a la fase 1 dilluns que ve, segons avança la 'Ser'. La comunitat va anunciar ahir –tot i que sense concretar detalls- que demanaria avançar en la desescalada.

Illa ha confirmat aquest migdia que totes les comunitats han demanat –total o parcialment- passar de fase, excepte Madrid que encara no havia fet arribar la documentació al Ministeri per estudiar-la.

Ha presentat la seva renúncia oficial

Fuentes, nomenada per a aquest càrrec el 24 de setembre en el Consell de govern, ha desenvolupat la seva activitat professional en el Servei Madrileny de Salut en l'àmbit hospitalari, als hospitals 12 d'Octubre, Infanta Cristina, Carles III, Clínic Sant Carles i La Paz. A més, va ser el càrrec de la Conselleria de Sanitat que va emetre les primeres resolucions de cessament d'activitat en centre de majors i activitat docent presencial.

La renúncia es produeix una vegada que la Comunitat de Madrid decidís ahir en el Consell de govern presentar al Ministeri de Sanitat la seva proposta de desescalada l'11 de maig, en entendre que complia amb els criteris fixats per l'Executiu estatal. Per a això, s'obligarà a més a l'ús de màscares en espais tancats.

Fonts de la Conselleria de Sanitat de la Comunitat de Madrid han explicat a Europa Press que Fuentes ha presentat la seva renúncia oficial aquest divendres a la tarda, per la qual cosa deixa ja d'exercir aquest càrrec.


Comentaris

envia el comentari