Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Dinar de José María Aznar a Barcelona amb el Club Tocqueville el 20 de gener de 2020.

Aznar, de dinar a Barcelona amb un 'club' constitucionalista

Es tracta del Club Tocqueville, molt vinculat a la fundació FAES

Dinar de José María Aznar a Barcelona amb el Club Tocqueville el 20 de gener de 2020.
Una imatge del dinar de José María Aznar a Barcelona amb el Club Tocqueville el passat dilluns. | Club Tocqueville

En els darrers dies, una imatge ha captat l'atenció a les xarxes socials. Es tracta de  la darrera visita a Barcelona de qui va ser president del govern espanyol entre 1996 i 2004, José María Aznar. L'ex líder del PP va dinar amb el Club Tocqueville, un 'club' privat format per persones de la societat civil  de caràcter constitucionalista.

Aznar dina amb el Club Tocqueville

El Club Tocqueville és un 'think tank' vinculat a la Fundació FAES, del mateix Aznar, i això fa que sigui una entitat constitucionalista i radicalment oposada al sobiranisme català. En formen part personalitats com els escriptors Valentí Puig i Ferran Toutain, l'historiador Jordi Canal o el catedràtic de Dret Constitucional Josep Maria Castellà.

Tots ells van ser al dinar on Aznar va explicar la seva posició sobre el conflicte a Catalunya o el nou govern espanyol, format pel PSOE i Unides Podem, entre d'altres qüestions.

Aznar serà demà amb Pablo Casado a un homenatge a Gregorio Ordóñez

Tot just aquesta setmana s'ha sabut que  José María Aznar acompanyarà el president del PP Pablo Casado a la inauguració, aquest dijous, de l'exposició al voltant de qui va ser tinent alcalde de Donosti i exparlamentari basc, Gregorio Ordóñez, al 25è aniversari del seu assassinat per ETA.

En l'obertura de la mostra també hi seran presents la directora general de Suport a Víctimes de govern Espanyol, Sonia Pérez, el lehendakari, Iñigo Urkullu, l'alcalde de Sant Sebastià, Eneko Goia, el delegat de Govern al País Basc, Jesús Loza, i el diputat foral de Cultura, el socialista Denis Itxaso.

En representació del PP basc, participaran seva secretària general, Amay Fernández, i el nou portaveu parlamentari Carmelo Barrio. No faltaran a la cita l'exministre de l'Interior, Jaime Mayor Oreja, i l'expresidenta dels populars a Euskadi, María San Gil, ja que tots dos són membres del patronat de la fundació, i el diputat del Partit Popular i president de FAES, Javier Zarzalejos, que també va ser dilluns al dinar de Barcelona.

També et pot interessar...