Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Elisenda Paluzie, presidenta de l'ANC i promotora de la iniciativa

Diplocat va finançar el viatge de la presidenta de l'ANC al Japó per fer publicitat de l'1-O

Elisenda Paluzie va assistir al país nipó a fer conferències a tres universitats per a promocionar el procés

Elisenda Paluzie, presidenta de l'ANC, va visitar el Japó per parlar sobre l'autodeterminació a Europa | CatalunyaDiari.cat

 

En els mesos previs al referèndum del primer d'octubre de 2017,  la propaganda que es va enviar arreu del món sobre aquest esdeveniment es va disparar. Va ser per aquest motiu que el Consell de la Diplomàcia Pública de Catalunya – més conegut com a Diplocat – va augmentar la seva despesa en aquell any fins a  82 milions d'euros,  tal com informa 'El Confidencial', a més tenint en compte que només va estar operatiu durant 10 mesos.

A banda de publicitat arreu del món, Diplocat també finançava viatges de persones referents de l'independentisme a nombrosos països perquè ells mateixos pregonessin amb el discurs. I ara, en coneixem una de nova: Elisenda Paluzie, presidenta de l'ANC, va viatjar al Japó amb els diners del Diplocat.

Va celebrar seminaris acadèmics a tres universitats diferents

A poc menys de tres mesos perquè se celebrés el referèndum del primer d'octubre, Diplocat va establir contacte amb tres universitats del Japó  –  Tòquio, Kobe i Nagoya – per tal de poder fer conferències als seus alumnes. Així doncs, els actes que es van celebrar van ser finançats per la Generalitat de Catalunya i, en seminaris acadèmics, es van tractar els moviments d'autodeterminació a Europa.

Elisenda Paluzie
Elisenda Paluzie no és l'única persona que ha estat finançada pel Diplocat per anar a altres països per parlar del procés | Catalunya Diari

 

Elisenda Paluzie, l'actual presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), va gaudir del finançament íntegre del seu viatge al Japó per a parlar sobre el referèndum que se celebraria al cap d'uns mesos. Així doncs, Diplocat va arribar a pagar, entre el 15 i el 24 de juliol de l'any 2017: els bitllets d'avió que corresponien als trajectes de Barcelona-Nagoya-Osaka-Barcelona, els quals van costar 1.252 euros; a més dels desplaçaments interns del país en  tren-bala; allotjament  i manutenció.

A més, una altra gran despesa que es va haver de fer front des de la institució catalana va ser el  lloguer i preparació d'espais per a dur a terme les xerrades corresponents. Una quantitat de diners que va ascendir a 5.239 euros. A banda, Diplocat no ha especificat en el seu document comptable els honoraris que podria haver cobrat Paluzie per les seves intervencions a les universitats corresponents.

També et pot interessar...