Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Puigdemont, Laura Borràs i Francesc de Dalmases atenen els mitjans el 3 de novembre de 2019.

La Diputació de Barcelona va donar ajuts irregulars a fundacions lligades a CDC entre 2012 i 2016

Els fets es remunten al període 2012-2016, sota les presidències de Salvador Esteve i Mercè Conesa, de CDC

Puigdemont, Laura Borràs i Francesc de Dalmases atenen els mitjans el 3 de novembre de 2019.
Francesc de Dalmases, darrere de Laura Borràs i al costat de Josep Maria 'Jami' Matamala, en una imatge d'arxiu. | Catalunya Diari

La Diputació de Barcelona ha admès al jutge instructor que en el període comprès entre 2012 i 2016, per tant amb les presidències de Salvador Esteve i Mercè Conesa per CiU, va concedir ajuts en què ara certifiquen que «no es compleixen els requisits formals» a set entitats que es dediquen a projectes internacionals, segons publica 'El Punt Avui'. Val a dir que, en alguns dels casos d'aquestes entitats, es van suspendre els pagaments en iniciar-se les investigacions, l'agost de 2018, i per tant tan sols se n'han pagat la meitat.

CATmón i Igman, vinculades a CDC i JxCat

Criden l'atenció especialment dues d'aquestes entitats: la Fundació CATmón, que presideix el reusenc i exdirigent de CDC Víctor Terradellas; i l'Associació Igman, que lidera el diputat de JxCat Francesc de Dalmases. La primera va cobrar 20.000 dels gairebé 50.000 euros concedits; mentre que Igman té sota sospita dos cobraments de subvencions: un de 31.000 euros i un segon de 28.000 del qual se'n van cobrar la meitat.

Així les coses, es tractarien de subvencions directes amb indeterminacions com ara el fet que no es definien ni les activitats a realitzar ni els objectius que es pretenien aconseguir amb l'ajut públic. Entre les presumptes irregularitats de CATmón  destaquen unes factures que es van cobrar abans de ser expedides per part de Francesc de Dalmases, que ara és un pes pesant de Junts per Catalunya, formació per la qual és diputat al Parlament.

Entre els ajuts investigats també hi ha factures en bitllets d'avió per a Pimec en una subvenció destinada a viatges estratègics a Panamà i el Marroc, entre altres assumptes.

També et pot interessar...