rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ATENCIÓ

Possible onada de calor a partir de Sant Joan a tot Catalunya

Un diputat finlandès demana l'expulsió d'Espanya del Mundial fins que solucioni el conflicte català

La FIFA ja va advertir Espanya d'una possible expulsió de les competicions internacionals
El diputat finlandès Mikko Kärnä amb Carles Puigdemont davant el parlament finès. | CatalunyaDiari.cat

 

El diputat del partit del Centre de Finlàndia, Mikko Färnä, ha reclamat a la FIFA que Espanya sigui expulsada de totes les competicions internacionals fins que es trobi «una solució pacífica i democràtica a la crisi catalana».

 

«Els valors de la FIFA inclouen la justícia i la democràcia, i Espanya els ha de respectar», ha dit el diputat a través de Twitter, i ha afegit: «La FIFA ha de dir 'no' quan Espanya, un membre de la Unió Europea, vulnera els drets humans a Catalunya».

 

 

A continuació, es pot llegir la nota de premsa del diputat en català:

 

El suport de Mikko Kärnä al procés català

Així doncs, Kärnä demana a l'organització que «assumeixi les seves responsabilitats» i «reaccioni amb fermesa» davant les «flagrants» violacions dels drets humans a Catalunya.

 

I és que fa dies que el diputat finlandès és notícia pel seu suport al procés català. De fet, va ser l'amfitrió de Carles Puigdemont quan el líder de Junts per Catalunya va visitar Finlàndia per reunir-se amb diputats i participar en conferències.

 

Tanmateix, aquest passat dilluns, 2 d’abril, Kärnä va advertir directament Mariano Rajoy de les «nefastes conseqüències» que tindria per a Espanya impedir la independència de Catalunya i reclama al president espanyol activar un procés de mediació internacional.

La FIFA ja va advertir Espanya d'una possible expulsió del Mundial 2018

D'altra banda, cal recordar que el passat mes de desembre, la FIFA va enviar una carta a la Federació Espanyola de Futbol en què advertia que «les ingerències governamentals del país» podien implicar la seva suspensió com a membre associat i, per tant, l'expulsió d'Espanya de les competicions internacionals en les quals participa, inclòs el Mundial de Futbol que se celebrarà a Rússia aquest 2018.

🎁 Vols guanyar un lot de productes ECO? Participa ara al nostre sorteig!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris