Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Hywel Williams porta al Parlament britànic el presumpte espionatge espanyol

Un diputat gal·lès denuncia al Parlament britànic l'espionatge per part del govern espanyol

La vicepresidenta de la Cambra dels Comuns, Eleanor Laing, ha afirmat que es pren «molt seriosament» la vigilància espanyola a diputats britànics

Hywel Williams porta al Parlament britànic el presumpte espionatge espanyol
Hywel Williams porta al Parlament britànic el presumpte espionatge espanyol | Parlamient TV

 

Hywel Williams, diputat del partit nacionalista gal·lès Plaid Cymru, ha denunciat aquest dijous al Parlament britànic el presumpte espionatge a què ha estat sotmès per part del govern espanyol. Williams s'ha queixat de «la vigilància encoberta» de la qual presumptament ha estat objecte, de la mateixa manera que altes polítics britànics.

«És espionatge per part d'un país suposadament amic»

Williams, president de l’intergrup sobre Catalunya al parlament britànic, ha denunciat aquest dijous que el Plaid Cymru, el Partit Nacional Escocès i el Partit Conservador han estat «subjectes a vigilància» per les seves activitats com a membres de l’intergrup. «Els principis d’obertura i debat lliure són la pedra angular d’aquesta cambra; és espionatge per part d’un país suposadament amic, i això aquí no hi té cabuda», ha lamentat. 

Segons ha explicat Williams, en els documents lliurats pel Ministeri d'Exteriors al TSJC hi ha referències al mateix Bercow, a reunions de l’intergrup o a la primera ministra d’Escòcia, Nicola Sturgeon, entre altres. Concretament,  el diputat del Plaid Cymru ha destacat que la intervenció de Bercow favorable a Carme Forcadell i expressada fa uns mesos durant una sessió a Westminster no va ser «imparcial» segons consta en les notes aportades pel govern espanyol. 

Consideren la denúncia molt seriosa

La vicepresidenta de la Cambra dels Comuns, Eleanor Laing, ha afirmat que es pren «molt seriosament» la vigilància espanyola a diputats britànics. Segons ha defensat davant les queixes del parlamentari per l’espionatge, «els principis d’honestedat i obertura són la base del funcionament de la democràcia».

«Ha de ser respectat sempre», ha dit Laing, que ha recomanat al diputat Hywell Williams que presenti un escrit de queixa exposant el cas perquè el president de la cambra, John Bercow, pugui donar-hi «la consideració plena que es mereix».

 

També et pot interessar...