Un diputat del PSC celebra la sentència sobre Junqueras però no «pels fugits»

Carles Castillo ha manifestat la seva «alegria» pels «qui es van quedar» | Alejandro Fernández, president del PPC, crida a no caure en «l'antieuropeisme»

Carles Castillo
Imatge del diputat socialista tarragoní al Parlament, Carles Castillo. | Cedida

La publicació de la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) atorgant-li la condició d'eurodiputat al president d'ERC, Oriol Junqueras, ha suposat un autèntic terratrèmol en la política catalana. Un dels primers a posicionar-se ha sigut el diputat socialista tarragoní al Parlament, Carles Castillo.

Castillo ha piulat una afirmació molt contundent en la qual ha assegurat alegrar-se «per aquells que es van quedar a donar la cara, no per aquells que es van escapar covardament». El polític socialista, emmarcat sempre dins la branca més sobiranista del PSC, s'ha situat, així, del cantó de Junqueras, i els polítics que han sigut jutjats al Tribunal Suprem, i no d'aquells que van marxar d'Espanya.

El PPC crida a no caure en «l'antieuropeisme»

Un altre polític tarragoní situat en primera línia de batalla, és el president del Partit Popular de Catalunya (PPC), Alejandro Fernández. Fernández, també a través de Twitter, s'ha mostrat comprensiu amb «el lògic cabreig» d'aquells que no comparteixen la sentència del TJUE però ha recordat, també, el paper dels països membres de la Unió Europea a l'hora de «no reconèixer la declaració d'independència de Catalunya».

Segons el màxim dirigent del PPC, «formar part del club europeu ens va ajudar, enormement, a mantenir la nostra unitat». Així mateix, Alejandro Fernández ha recordat que «mai hem de caure a l'antieuropeisme. Europa continua valent la pena».


Comentaris

envia el comentari