Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Els diputats d'ERC acudeixen a la investidura amb flors grogues

Els diputats d'ERC acudeixen a la investidura amb flors grogues

Gabriel Rufián ha indicat que portaven aquestes flors «en record que hi ha gent injustament a la presó i a l'exili per ser demòcrates»

Els diputats d'ERC acudeixen a la investidura amb flors grogues
Els diputats d'ERC acudeixen a la investidura amb flors grogues | EFE

 

El debat d'investidura és notícia, aquesta vegada per una acció protagonitzada per ERC. Els catorze diputats d'ERC han arribat al Congrés amb flors grogues, que han dipositat en la part frontal dels seus escons o lloc en les solapes, ja en l'hemicicle.  El seu portaveu, Gabriel Rufián, ha indicat que portaven aquestes flors «en record que hi ha gent injustament a la presó i a l'exili per ser demòcrates».

Respecte a les negociacions entre el PSOE i Unides Podem, Rufián ha indicat que el diàleg és positiu i sobretot que durant el cap de setmana hi hagi hagut «discreció i negociacions», en comptes de «titulars, amenaces o tuits».

Just després d'entrar a l'hemicicle amb les flors grogues, els uixers del Congrés dels Diputats han demanat als escons d'ERC que retiressin les flors,  per la qual cosa se les han acabat situant a la roba. A més, a part de les flors, han fet un ram que han col·locat en un dels seients buits.

De moment, les reunions entre tots dos partits prossegueixen amb l'objectiu d'arribar a un acord de govern abans de la data límit, que és el dijous, en la segona votació del debat d'investidura. En cas de no aconseguir-ho, tenen una treva de dos mesos més abans que es convoquin de nou eleccions.

Crítiques a les xarxes

La decisió dels diputats d'ERC de portar flors grogues al Congrés ha provocat molta polèmica a les xarxes, amb una allau de crítiques per part d'aquelles persones que estan en contra que el partit republicà estigui disposat a no bloquejar la investidura a Sánchez. 

També et pot interessar...