Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Inés Arrimadas a la sala de premsa del Congrés dels Diputats el 16 de desembre de 2019.

Quatre diputats de C's al Parlament, crítics amb la línia d'Arrimadas

Podrien formar part o donar suport de la candidatura alternativa que s'està gestant

Inés Arrimadas a la sala de premsa del Congrés dels Diputats el 16 de desembre de 2019.
Inés Arrimadas veu com quatre diputats catalans donen suport a la candidatura alternativa a la seva presidència a C's. | Europa Press

La batalla interna existent a Ciutadans, a més d'un mes per la celebració del congrés que ha decidir la nova direcció de la formació, continua en marxa. Inés Arrimadas opta a ser el relleu d'Albert Rivera, amb una línia continuista respecte a la del president del partit; mentre que els crítics, partidaris de descentralitzar i democratitzar més la formació, s'aglutinen al voltant del vicepresident de la Junta de Castella i Lleó, Francisco Igea, que encara no ha fet el pas d'anunciar la seva candidatura.

Quatre diputats catalans de Ciutadans, al costat d'Igea

El que sí que ha fet Igea és presentar a Barcelona la plataforma interna 'Ciudadanos eres tú', un corrent intern que podria acabar desembocant en una candidatura que plantés cara a Arrimadas  a l'assemblea general del partit dels propers 14 i 15 de març.

Fa uns dies, es presentava la plataforma a Barcelona i entre els suports que va rebre hi va haver el de quatre diputats de Ciutadans al Parlament de Catalunya. Dels 36 escons que C's ocupa al Parc de la Ciutadella, doncs, quatre —una novena part— van ser al costat d'Igea i van donar la cara contra la línia oficialista que representa la seva ex cap de files al parlament català,  Inés Arrimadas.

Es tracta, segons 'Crónica Global' de Carmen de Rivera, diputada des de 2009; Antonio Espinosa, ex regidor de Manresa i diputat des de 2015;  Sergio Sanz, ex regidor de Premià de Mar i diputat des de 2015; i María Francisca Valle, diputada des de 2015. Ara caldrà veure si acaben formant part de la possible candidatura alternativa a Arrimadas i quines conseqüències pugui tenir pel futur de les seves carreres polítiques, tenint en compte l'ampli suport amb què compta la línia oficialista del partit.

També et pot interessar...