IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La direcció estatal de Podemos no reconeix la gestora que el consell ciutadà de Podem va aprovar amb la marxa de Fachin

La gestora de Podemos es coneixerà aquesta setmana i és la direcció estatal qui negociarà amb els comuns

El líder de Podemos, Pablo Iglesias
El líder de Podemos, Pablo Iglesias | Cedida

 
 

Aquest dilluns, 6 de novembre, el Consell Ciutadà de Podem Catalunya (CCC), va aprovar «per una majoria àmplia», la creació d’una gestora després que el Consell de Coordinació del partit quedés dissolta —un fet ocorregut quan dimiteix el secretari general—, després de la dimissió d’Albano Dante Fachin, tal com ho va informar ‘La Vanguardia’. La formació morada es va reunir la mateixa tarda, aprovant la proposta del diputat de Catalunya Sí Que es Pot, Joan Giné, de formar una «confluència amb els comuns». 

Tal com ho explica de nou ‘La Vanguardia’, la direcció estatal de Podemos «no» reconeix la gestora que el CCC, desidís posar en marxa aquest dilluns passat.

El passat divendres, 3 de novembre, el Consell Ciutadà Estatal de Podemos, va decidir convocar una assemblea per renovar la direcció del seu partit a Catalunya, i posar en marxa la gestora —equip tècnic—, que dirigeixi la formació fins a la pròxima assemblea fins que hi hagi un nou secretari general.Amb la dimissió de Fachin, la coordinadora general va quedar dissolta. El consell català va decidir acceptar els resultats de la consulta que va forçar la direcció. Els militants del partit van decidir —aprovat pel 70% dels votants—, presentar-se en les eleccions del 21D amb els comuns. Van deixar de banda la proposta de Dante Fachin, d'unir-se amb el bloc independentista.

Les propostes de Giner —anticapitalista—, van ser aprovades pel Consell Ciutadà. Els membres del partit que han anat dimitint, no tindran veu, i negociacions per a la confluència actualment ja les porta la direcció estatal. El CCC està format per 34 membres, més el secretari general.Tanmateix, aquest cap de setmana la militància dels comuns haurà d'aprovar la llista que liderarà Xavier Doménech, per a les eleccions del 21 de desembre. Alguns membres de Podem també hi tenen un lloc reservat. Aquesta setmana es sabran alguns dels noms que configuraran la llista.


Comentaris

envia el comentari