Segueix en directe la manifestació de la Diada

L'organització ha convocat els participants a partir de les 16.00 hores

 

La Diagonal de Barcelona ha començat a omplir-se a quarts de quatre de la tarda, gairebé dues hores abans de l’hora oficial d’inici de la «Diada per la República Catalana». L’organització de la manifestació ha demanat als participants que es vagin col·locant al seu tram a partir de les quatre. El que es vol és que a les 17.14 hores, puntualment, comenci l’onada de so. En total, són aproximadament 6 quilòmetres de recorregut des de la Plaça de les Glòries fins al Palau de Pedralbes.

 

Imatge dels participants de la manifestació una hora abans de l'inici de l'acte.
Imatge dels participants de la manifestació una hora abans de l'inici de l'acte. | Maria Font

A les 17.14 hores començarà l'acte

A l’hora esmentada, un coet marcarà l’inici d’una gran onada sonora que anirà avançant des del tram 37 fins al tram 0. A mesura que l’onada avanci, els assistents aixecaran pancartes i cartells. Quan l’onada arribi a l’escenari, es farà caure un mur per simbolitzar que els participants poden superar obstacles per aconseguir el seu objectiu.

 

L’organització ha convocat els participants a partir de les 16.00 hores al seu tram, però mitja hora abans molts ja han començat a anar al seu lloc. Aquest dilluns, l’organització va anunciar que els 37 trams repartits per l’Avinguda Diagonal ja estaven tots plens amb més de 460.000 inscrits, però s’espera que el nombre de participants sigui més alt.

 

Imatge dels manifestants arribant a la Diagonal de Barcelona.
Imatge dels manifestants arribant a la Diagonal de Barcelona. | Cedida

 

Activitats fins que comenci l'acte

Fins a l’hora d’inici de l’acte, s’han organitzat diverses activitats relacionades amb la música, els castells i altres mostres de cultura popular. A partir de les 16.45 hores, acabaran totes aquestes activitats i es començarà a preparar l’acte.

 

Quan quedi poca estona per a les 17.14, es farà silenci i un grup de grallers interpretarà el toc de matinades des del tram 37. Llavors, després del so d’un coet, començarà l’onada sonora que acabarà al tram 0. S’espera una assistència massiva a la manifestació, pel que s'ha fet un important desplegament dels cossos de seguretat.Comentaris

envia el comentari