IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

EN DIRECTE: Segon ple d'investidura de Quim Torra

Aquest mateix dissabte es va celebrar la primera sessió del ple d'investidura en la qual Quim Torra no va aconseguir el suport necessari

Segon ple d'investidura. El Parlament investirà aquest dilluns el candidat de Junts per Catalunya, Quim Torra, com a President de la Generalitat, després que en la primera ronda celebrada aquest dissabte no obtingués la majoria absoluta necessària de 68 diputats. En total va aconseguir 66 vots de JxCat i ERC.

Les coses en aquest segon intent, però, seran diferents. En la segona votació Quim Torra només necessita una majoria simple, és a dir, més vots a favor que en contra, cosa que té garantida comptant amb els vots favorables que ja va rebre i, a més, l'abstenció de la CUP. D'aquesta forma les votacions quedaran de la següent forma: 66 vots a favor, els de JxCat i ERC, i 65 en contra, els de Ciutadans, PSC, els comuns i el PP.

Segona sessió del ple d'investidura

  

en la primera ronda de dissabte no pogués ser investit com a President de la Generalitat 
Quim Torra, el 131è president de la Generalitat, al Parlament de Catalunya.
Quim Torra, al Parlament de Catalunya. | CatalunyaDiari.cat

Quim Torra és qui obre el ple d'aquest dilluns amb una intervenció com a candidat a la Presidència. Després d'ell serà el torn dels grups que formen el Parlament, que poden replicar al candidat, de la mateixa forma que ja es va fer en el ple de dissabte. Un cop fet això arriben les votacions, cadascun dels diputats ha de respondre «sí», «no» o «abstenció» en veu alta des del seu escó.

Un cop acabades les votacions, és el president del Parlament, Roger Torrent, qui ha de comunicar el resultat final al Rei, que serà l'encarregat de nomenar president Quim Torra, aquest haurà de prendre possessió del càrrec durant aquesta setmana, abans dels cinc dies posteriors a la investidura, convertint-se així en el 131 president de la Generalitat.

La CUP decideix abstenir-se i permetre la investidura

Ahir mateix la CUP va prendre la decisió que possibilitarà la investidura de Quim Torra. El consell polític de la formació va decidir mantenir l'abstenció que ja va fer dissabte en la primera volta. D'aquesta manera els quatre diputats de la CUP no sumaran ni pel 'sí', ni pel 'no', permetent que Quim Torra obtingui més vots a favor que en contra.

La formació no ho va tenir fàcil per prendre la decisió. De fet, algunes de les assemblees d'aquesta, especialment la de Tarragona i el Penedès, no veien clara l'abstenció. Finalment, però, aquesta decisió va acabar predominant, permetent així la investidura d'avui de Quim Torra.


Comentaris

envia el comentari