Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, amb mascareta mirant a l'esquerra molt seriosa

Els 18 directius de l'Àrea Metropolitana de Barcelona cobren igual o més que Pedro Sánchez

Entre els noms de l'òrbita dels Comuns hi ha exalts càrrecs d'ICV com Imma Mayol o Salvador Milà

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, amb mascareta mirant a l'esquerra molt seriosa
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, és alhora la presidenta de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. | Cedida

Si ara fa uns dies CatalunyaDiari explicava els elevats sous d'alguns dels principals càrrecs de la Generalitat de Catalunya, aquest divendres, 13 de novembre, ens fixem en l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), un ens que agrupa la capital del país i 35 municipis del seu entorn i que funciona amb competències, bàsicament, en tres àmbits: l'ordenació del territori, l'urbanisme i les infraestructures d'interès metropolità. Tot i que Ada Colau n'és la presidenta en tant que alcaldessa de Barcelona, i que hi ha altres càrrecs polítics que integren el Consell Metropolità de l'AMB, qui porta el dia a dia dels diversos departaments i ens adscrits són els directius.

18 directius que cobren igual o més que Pedro Sánchez, entre els quals hi ha càrrecs dels Comuns

Hi ha un total de 18 directius a l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), que són els encarregats del seu lideratge quotidià, i és el salari d'aquests directius el que està en qüestió: tots ells tenen un sou gairebé idèntic o bé superior al que cobra Pedro Sánchez com a president del govern espanyol, segons publica aquest divendres 'Economía Digital'. Retribucions, totes elles, que oscil·len entre els gairebé 83.000 i els 115.000 euros anuals.

El més ben remunerat és el gerent de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, Ramon Torra, que conbra 115.306 euros bruts cada any. Per darrere hi ha els directors d'àrea, que perceben anualment 108.100 euros bruts. Entre aquests noms hi ha dos 'vells coneguts' de la política catalana i de l'òrbita dels Comuns. Es tracta de dos expolítics d'Iniciativa per Catalunya. D'una banda, Imma Mayol que va ser diputada al Parlament de Catalunya entre 1992 i 1999; i regidora de l'Ajuntament de Barcelona, on va exercir com a tinenta d'alcalde, entre 1999 i 2011. Mayol és ara la directora de l'Àrea d'Ecologia de l'AMB i cobra aquests 108.100 euros bruts a l'any.

L'acompanya Salvador Milà, director de l'Àrea de Presidència. Milà va ser conseller de Medi Ambient i Habitatge durant el tripartit de Pasqual Maragall, entre 2003 i 2006, i v ser diputat al Parlament de Catalunya entre els anys 2006 i 2015. Ara, també cobra 108.100 euros anuals a l'AMB. Encara per sota, hi ha rangs de directius que tenen un sou superior al del president del govern espanyol: 100.836 euros, 91.432 euros i 82.919 euros completen l'escala salarial dels directius d'aquest ens.

Dietes per als polítics i 4,5 MEUR en assessors

Per si no n'hi hagués prou, però, l'AMB compta amb 57 assessors especials i el cost total dels sous del personal eventual ascendeix a 4,5 milions d'euros. Una xifra astronòmica a la qual cal afegir les dietes que cobren els càrrecs polítics de l'ens quan assisteixen al Consell Metropolità: dels 265 euros d'un conseller ras als 885 euros d'Ada Colau com a presidenta.