rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

El director de la Guàrdia Civil als agents de l'1-O: «Un comportament exemplar»

Ho ha dit en una reunió amb els comandaments del territori català
El director de la Guàrdia Civil, José Manuel Holgado, durant la reunió amb els caps del cos a Catalunya | CatalunyaDiari.cat

 

El director general de la Guàrdia Civil, José Manuel Holgado, ha felicitat aquest passat divendres, 16 de febrer, els agents de la Guàrdia Civil que van actuar per aturar el referèndum del passat 1 d'octubre i el procés independentista per «demostrar dia a dia el compromís de la Guàrdia Civil amb els ciutadans catalans».

 

En una reunió amb els comandaments del territori, Holgado ha lloat el seu «comportament exemplar» davant d'una «situació difícil i complicada». Tanmateix, els ha animat a seguir actuant de la mateixa manera: «Us animo a que ho seguiu fent, perquè gran part de la ciutadania ho valora molt positivament», els ha dit.

Unes paraules de felicitació

El director general s'ha reunit amb els responsables de les unitats a Catalunya, la qual compta amb més de 3.300 efectius, per conèixer de primera mà l'estructura, l'organització i la problemàtica que s'hi viu.

 

Durant la reunió, els comandaments també li han exposat l'evolució de la situació a Catalunya en els últims anys, així com les perspectives i plans de futur. També s'ha fet un balanç de les actuacions derivades del procés independentista.

 

El director general del cos ha agraït a tots els agents el servei prestat durant aquests mesos de «situació difícil», així com el seu «comportament exemplar» i els ha dirigit unes paraules de felicitació: «Demostreu dia a dia el compromís de la Guàrdia Civil amb els ciutadans catalans als quals serviu, així com amb el conjunt d'Espanya».
 

Els Mossos tenien instruccions de no carregar durant l'1-O

D'altra banda, aquest passat 14 de febrer, sortien a la llum una sèrie de gravacions, en les que es demostrava que els Mossos d'Esquadra tenien les directrius d'auxiliar als ferits i no carregar durant la jornada del referèndum a Catalunya.

 

««Auxiliar els ferits i donar consell a les persones que es trobin als voltants». Aquestes van ser, exactament, les instruccions dels Mossos d'Esquadra —aleshores a càrrec del major Trapero— per l'1-O.

 

 

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris