IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El director de la Guàrdia Civil dona el seu suport als agents desplegats a Catalunya per «una Espanya unida»

Els ha enviat el seu «suport», «afecte» i «ànim»

Imatge de la celebració durant les festes del Pilar, patrona de la Guàrdia Civil.
Imatge de la celebració durant les festes del Pilar, patrona de la Guàrdia Civil. | CatalunyaDiari.cat

El director general de la Guàrdia Civil, José Manuel Holgado, ha transmès aquest dissabte el seu «suport» i «afecte» als guàrdies civils desplegats a Catalunya davant el procés sobiranista «en benefici d'una Espanya unida i igual». «Vull transmetre a tots els guàrdies civils desplegats a Catalunya tot el meu suport, el meu afecte, el meu ànim; una cosa que estic segur que comparteixen amb mi tots i cadascun dels aquí presents. Compleixen eficaçment les ordres judicials rebudes, fidels a l'Estat de Dret i conseqüents a l'estat de la llei. L'esperit del sacrifici la lleialtat o el companyerisme fan que la institució superi tots aquells factors que dificulten la seva missió», ha expressat. El director de la Guàrdia Civil ha transmès l'enhorabona a tots els que han rebut avui les condecoracions, bé per serveis meritoris o per col·laboració i suport desinteressat. «Reitero el meu ànim, el meu suport i el meu afecte a tots els guàrdies civils que presten el seu servei a la Comunitat de Madrid i aquells que es troben complint el seu deure a Catalunya; en benefici d'una Espanya unida i igual», ha incidit.

Holgado ha assegurat també durant el seu discurs que el Cos «està en constant evolució adaptant-se amb rapidesa» i que «s'estan posant diverses reformes per millorar les condicions laborals dels guàrdies civils i garantir els seus drets». Així mateix, ha sostingut que l'Institut Armat «presta especial atenció a les víctimes més sensibles», com els menors, les persones desaparegudes, les dones víctimes de violència de gènere, persones que han patit explotació sexual o laboral o aquelles víctimes dels delictes d'odi. A més, el director general de la Guàrdia Civil ha recordat als companys d'aquest Cos que van perdre la vida prestant servei; així com al pilot de l'Exèrcit de l'Aire mort aquest 12 d'octubre en l'accident que va patir l'avió Eurofighter que conduïa cap a la base aèria de Los Llanos (Albacete), Borja Aybar. Per la seva banda, el general cap de la I zona de l'Institut Armat, Jose Luis Arranz, ha asseverat que davant la situació que s'està vivint a Espanya i, «concretament a Catalunya», els guàrdies civils seguiran «actuant en defensa de la llei, de la seguretat dels drets dels valors democràtics i els seus símbols, entre els quals es troba la bandera d'Espanya que presideix aquesta formació».

Al costat de tots dos ha presidit l'acte, celebrat al quarter de Batalla del Salado de Madrid, la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, al costat de la delegada del Govern a Madrid, Concepción Dancausa. A l'acte també ha acudit el conseller de Presidència, Justícia i Portaveu del Govern regional, Ángel Garrido; la consellera de Transports, Habitatge i Infraestructures, Rosalía Gonzalo; el conseller de Sanitat, Enrique Ruiz Escudero; el portaveu del Grup Socialista al Parlament regional, Ángel Gabilondo; i el portaveu de Ciutadans a l'Assemblea de Madrid, Ignacio Aguado. A més, ha participat el president de l'Audiència Nacional, José Ramón Navarro; el fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza; l'exdirector de la Guàrdia Civil Arsenio Fernández de Mesa; i la portaveu de Ciutadans a l'Ajuntament de Madrid, Begoña Villacís. L'acte ha començat les 12 hores amb un grup de guàrdies civils rebent a la presidenta autonòmica i a la delegada de Govern amb l'himne d'Espanya de fons tocat per una banda en directe. A continuació, s'ha procedit a l'entrega de condecoracions a militars, funcionaris, i jutges i personal policial i civil. Ha acabat amb diverses desfilades de membres de l'Institut Armat i ha amb una comitiva de cotxes i motos de la Benemérita.


Comentaris

envia el comentari