Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El director de la Policia Nacional, Francisco Pardo, ha assegurat que el camí a seguir és el diàleg

El director de la Policia Nacional advoca per obrir una senda pel diàleg a Catalunya

Paral·lelament, Franciso Pardo ha reconegut la labor dels cossos policials que col·laboren en l'operatiu a Catalunya

El director de la Policia Nacional, Francisco Pardo, ha assegurat que el camí a seguir és el diàleg
El director de la Policia Nacional, Francisco Pardo, ha assegurat que el camí a seguir és el diàleg | Cedida

El director general de la Policia Nacional, Francisco Pardo, ha advocat aquest dimarts per obrir una senda de diàleg a Catalunya perquè, segons ha dit, «estem en una època en la qual no s'escolta prou» i en la qual «alguns aspiren més al xoc que a la convivència». En aquest sentit, ha assegurat que els incidents violents que han tingut lloc els últims dies estan tractant de «trencar la convivència pacífica amb l'excusa» de la sentència del Tribunal Suprem pel 'procés' independentista.

Així ho ha dit durant l'acte commemoratiu del dia de la Policia que s'ha celebrat a la seu del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), la qual ha reconegut el treball que ha exercit el cos, especialment els funcionaris de la comissaria adscrita a l'òrgan de govern dels jutges i que exerceix la seva labor de seguretat a l'Audiència Nacional i el Tribunal Suprem, durant el judici contra els 12 líders independentistes.

Part d'aquest acte també ha estat marcat per les escenes violentes que han tingut lloc aquesta última setmana des que es va donar a conèixer la sentència de l'alt tribunal, per la qual cosa Pardo ha aprofitat la seva intervenció per a mostrar el seu agraïment a tots els policies que han resultat ferits a Catalunya i en la manifestació a Madrid.

Ha ressaltat que aquests agents són la  «prova evident»que la Policia al costat dels Mossos d'Esquadra estan fent un «excel·lent treball aquests dies per a garantir l'ordre públic, drets i llibertats de tots els ciutadans». Segons Pardo, la Policia «està feta d'una pasta especial que permet que sigui una organització indestructible al servei dels ciutadans», al mateix temps que ha assegurat que sempre estarà «al costat dels ciutadans i braç a braç amb la resta d'actors de la seguretat pública».

«Temps d'incertesa»

Així, el director general de la Policia Nacional ha cridat al diàleg per a preservar la convivència pacífica, ja que «estem en una època en la qual no s'escolta prou» i és «important que ens escoltem cada vegada més els uns als altres».

«Vivim temps d'incertesa, en els quals molts busquen la victòria sobre l'altre en lloc de voler trobar la veritat. Vivim en temps en els quals alguns aspiren més al xoc que a la convivència, en els quals l'acció massa vegades venç a la reflexió», ha afirmat Pardo, que ha continuat dient que ens trobem en un moment en el qual «alguns utilitzen les paraules més per a ferir que per a unir».

En aquest sentit, el director de la Policia ha lamentat que hi hagi persones que estiguin tractant de «trencar la convivència pacífica amb l'excusa d'una sentència, que és el fruit madur i impecable d'un procés judicial que ha respectat escrupolosament els drets establerts en la llei». «Espanya s'està enfrontant a un intent de soscavar els drets i les llibertats de tots», ha afegit.

Per a concloure la seva intervenció, Pardo ha subratllat que  la democràcia «obliga a respectar al que no pensa com nosaltres» i ha assegurat que la Policia sempre donarà suport a la «labor de la Justícia» perquè la seva missió «és complir i fer complir la llei». «I ho continuarem fent d'una forma impecable i ho farem amb fermesa i temprança», ha afirmat.

El president del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, ha glorificat els cossos policials | EFE

«Esforç majúscul» de la policia a Catalunya

L'acte ha estat conclòs pel president del Consell General del Poder Judicial i del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, qui s'ha dirigit de manera especial als servidors públics pel «majúscul esforç que estan realitzant per preservar la convivència i la seguretat  a Catalunya durant aquests difícils dies, en el permanent compromís que tots ells mantenen amb la defensa de l'Estat de Dret».

Després de lamentar «amb profund dolor» les escenes de violència de les últimes jornades, Lesmes ha desitjat la ràpida recuperació de totes les persones que han resultat ferides i ha afirmat que les Forces i Cos de Seguretat són  uns dels pilars essencials  sobre els quals se sosté qualsevol societat democràtica. «La defensa de la seguretat ciutadana com a requisit indispensable per al ple exercici dels drets fonamentals i de les llibertats», ha dit.

També et pot interessar...