Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pedro Sánchez i Pablo Iglesias, en una imatge d'arxiu a la Moncloa.

Discrepàncies entre PSOE i Podem per la nova Llei de Llibertat Sexual

Hi ha hagut desavinences entre els ministeris de Justícia i Igualtat

Pedro Sánchez i Pablo Iglesias, en una imatge d'arxiu a la Moncloa.
Pedro Sánchez i Pablo Iglesias, en una imatge d'arxiu a la Moncloa. | Europa Press

El portaveu d'Unides Podem al Congrés dels Diputats, Pablo Echenique, ha aprofundit aquest dimecres, 4 de març, en les discrepàncies en el si del govern espanyol per la Llei de Llibertat Sexual que la ministra d'Igualtat,  Irene Montero, va portar aquest dimarts al Consell de Ministres.

Echenique posa més llenya al foc de la polèmica

«Sembla que cal que vingui un 'machote' i digui: 'Va, t'arreglo la llei'», ha lamentat Echenique en una entrevista a Antena 3, en referència als desacords en alguns aspectes del text entre Irene Montero, ministra d'Igualtat, i el titular de Justícia, Juan Carlos Campo.

El portaveu ha incidit en la línia marcada pel vicepresident segon,  Pablo Iglesias, que va assegurar que en les «excuses tècniques» a la norma «hi ha molt masclista frustrat». «No hi ha ministres masclistes, hi ha un govern feminista del primer a l'últim», li ha respost aquest mateix dimecres la portaveu palamentària de PSOE,  Adriana Lastra, a Iglesias.

Tensions entre els ministeris d'Igualtat i de Justícia

El desenvolupament de la llei porta setmanes generant tensions entre Igualtat, d'una banda, i el Ministeri de Justícia de Juan Carlos Campo i la vicepresidenta primera, Carmen Calvo, de l'altra. En qualsevol cas, Echenique ha volgut treure ferro a les «diferències» dins del govern. «És normal» que n'hi hagi, ha sostingut, per recordar després que els desencontres en el Consell de Ministres també es donaven en els executius monocolors.

«L'important és que les diferències es resolguin, l'acció de govern és l'important i canvia la vida de la gent. Amb aquesta llei el que ha passat és que hi ha diferències que s'han resolt en el Consell de Ministres», ha assegurat Echenique.

També et pot interessar...