Primeres discrepàncies al govern espanyol entre PSOE i Podem

La vicepresidenta Carmen Calvo, però, ha tret ferro a aquesta qüestió

Pedro Sánchez i Pablo Iglesias, en la presentació del seu acord de govern el 12 de novembre de 2019.
El PSOE i Podem han protagonitzat el primer malentès de la coalició. | Catalunya Diari

La vicepresidenta primera del govern espanyol, Carmen Calvo, ha reconegut aquest divendres, 21 de febrer, que caldrà «perfeccionar» la llei contra la violència sexual que està impulsant el Ministeri d'Igualtat que dirigeix ​​Irene Montero, de Podem, i s'ha compromès a aprovar l'avantprojecte abans del proper 8 de març.

En declaracions als mitjans de comunicació abans de presidir una reunió amb els delegats del govern espanyol al Palau de la Moncloa, Calvo ha pretès minimitzar les desavinences entre els departaments d'Igualtat i Justícia a compte del calendari d'aprovació d'aquesta llei, que inclou una modificació de el Codi Penal per introduir el consentiment exprés en la tipificació dels delictes sexuals. Aquest debat entre socis ha generat els primers problemes d'entesa entre PSOE i Podem, si bé la vicepresidenta hi ha tret ferro.

Calvo treu ferro a les discrepàncies

Segons l'opinió de Calvo, aquestes discrepàncies es limiten a mers «ajustos» que necessita el projecte que ha elaborat el departament d'Igualtat, «com succeeix en el si de qualsevol govern amb una llei ambiciosa com aquesta, que afecta diferents àrees competencials de l' Executiu». «No passa res que no sigui completament normal en els governs, fins i tot els d'un sol partit», ha incidit.

Preguntada per si no és cert que el departament de Justícia tenia dubtes pel que fa al projecte elaborat des del departament de Montero, Calvo ho ha negat i s'ha limitat a reiterar que «quan participen diferents ministeris en l'elaboració d'una norma sempre cal fer un treball de perfeccionament». Calvo ha remarcat que no hi ha ningú «més interessat que el govern» i la ministra d'Igualtat en acabar d'elaborar un avantprojecte de llei que «doni resposta als atacs intolerables contra la llibertat sexual de les dones amb la data del 8 de març a l'horitzó». 

Elogis a Montero

La vicepresidenta ha elogiat la dedicació d'Irene Montero a aquest projecte, sobre el qual «no ha parat de treballar» des que va arribar al departament, però en el qual l'anterior govern també es va implicar a fons. «Estem avançant molt, molt bé. Sabem que hi ha la data del 8 de març i que moltes dones i homes d'aquest país estan esperant que aquest sigui un govern decidit a tirar endavant aquesta legislació i en això estem», ha explicat.

«Ho aconseguirem, perquè en aquesta matèria que és penal en una part molt important, l'Estat no pot flaquejar. Les dones han de sentir-se segures en les seves llibertats», ha tancat.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari