Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pedro Sánchez durant una compareixença a la Moncloa l'11 de desembre de 2019

Sánchez proposa «reprendre el diàleg» amb Catalunya deixant enrere la «judicialització»

A més, el candidat a president del govern ha obert el debat de la seva investidura defensant l'acord amb ERC

El líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha situat aquest dissabte la resolució del conflicte a Catalunya com una de les línies bàsiques de l'actuació del seu executiu, que apostarà –ha dit durant el seu discurs d’investidura– per «recomençar» des del punt en què es va iniciar el greuge i «reprendre la senda de la política deixant enrere la judicialització del conflicte».

«Tots sabem que cal un diàleg que ha de partir del reconeixement de l'altre i de les seves raons», ha dit Sánchez, i que aquest diàleg ha de ser «dins de la llei», però que «amb la llei no n'hi ha prou». D’aquesta manera, el president del govern en funcions i candidat a revalidar el càrrec, ha defensat el diàleg  per poder «superar la deriva judicial».

Retornar el conflicte a la política

D’aquesta manera, Pedro Sánchez ha culpat al govern anterior de la crisi a Catalunya  assegurant en el seu discurs d’investidura que es tracta d'una «crisi heretada», però que assumeix amb «lleialtat i responsabilitat institucional» i, per tant, ha promès retornar «el conflicte a la política», «deixant enrere la judicializació que tant de dolor ha causat en la societat catalana i espanyola», tot i que també ha afegit que el problema no es resoldrà de pressa.

El candidat socialista ha defensat que  a Espanya no existeix una única manera de viure la identitat nacional, però també creu que és necessari compatibilitzar els diversos sentiments sota unes mateixes regles de respecte. Així, Sánchez ha admès que existeixen «sentiments innegables», com els de les persones que no se senten representades per les institucions catalanes o aquelles que han patit un «greuge» per part de l’Estat.

Aquesta situació, però, es deuria a «l’abandonament de la via política per resoldre un problema de naturalesa política», segons ha afirmat Sánchez durant el seu discurs. Per tot això, el candidat a president del govern ha promès «corregir els desgastos del sistema autonòmic» a través del diàleg, defensant que «és la nostra obligació i deure» i recordant que aquest diàleg «ha de partir del reconeixement de l’altre». Per tant, ha assegurat que governarà «amb mirada progressista per aconseguir acords amplis i reduir la tensió territorial».

També et pot interessar...