Puigdemont demana a Rajoy una reunió fora d'Espanya «per raons òbvies»

El president cessat ha fet una roda de premsa el dia després de les eleccions
Puigdemont proposa a Rajoy una reunió per valorar els resultats de les eleccions | CatalunyaDiari.cat

 

Puigdemont ha estat contundent a la roda de premsa que ha ofert aquest divendres després de les eleccions: «Estic disposat a reunir-me on vulgui Mariano Rajoy, no a Espanya, per raons òbvies», ha explicat l'expresident de Catalunya, qui confia poder analitzar els resultats de les eleccions celebrades durant el 21 de desembre amb l'executiu espanyol.

 

El candidat de JxSí, un dels grans victoriosos durant la jornada d'ahir, ha assegurat que la proposta que li ha realitzat al líder del govern estatal «és de bona voluntat i sense condicions». En aquest sentit, ha afegit que el seu únic objectiu és que es respecti el «dret a ser escoltats» i poder argumentar les sensacions que es viuen des de Catalunya.

Una reunió sense condicions

Puigdemont també ha considerat que de confirmar-se aquesta trobada, s'hauria de celebrar sense cap requisit previ «per cap de les dues parts». En aquest sentit, ha afegit que és necessari que l'actuació de l'administració central vagi orientada a trobar «solucions polítiques», doncs ha quedat demostrat que la «repressió penal» aplicada fins al moment només ha portat en un procés «delirant», que on ha arreglat el problema.

Moment de reflexió

De la mateixa manera, Puigdemont ha valorat els resultats que es van obtenir després del procés electoral per configurar el nou Govern. Sobre això, ha considerat que, amb la nova majoria absoluta independentista, arriba un moment en el qual la «rectificació» serà necessària, així com «la reparació del dany infringit» per les polèmiques sorgides durant els últims mesos a Catalunya. 

 

«Rajoy hauria de retirar els milers de policies enviats a Catalunya i els homes de negre que controlen l'economia. Ja no hauria de prendre cap més decisió en nom de la Generalitat ocupada», ha agregat el líder del partit independentista.