Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Ignacio Garriga en una votació

Disputa interna al comitè executiu de Vox a Barcelona

Membres de Vox denuncien el perfil ultradretà de la nova direcció local

Ignacio Garriga en una votació
Ignacio Garriga, líder de VOX a Catalunya | Catalunya Diari

Aquest mes d'octubre, l'executiu nacional de Vox va decidir cessar els càrrecs del comitè executiu provincial (CEP) de Barcelona, reestructurant el seu partit al territori català i donant pes a membres de Plataforma per Catalunya (PxC). Aquesta nova gestora del partit ultradretà a Barcelona ja ha rebut crítiques, i és que diversos membres declaren que es van produir irregularitats quan es van cessar antics càrrecs.

«És un cop d'estat en tota regla»

Més enllà de les crítiques, un grup d'afiliats de Vox ha portat una denúncia als tribunals, ja que consideren que la destitució dels antics membres del CEP es va produir sense tenir en compte els estatuts. Abans que la qüestió arribés als tribunals, els crítics ja van presentar una queixa al comité de garanties del mateix partit, però no van obtenir resposta.

«És un cop d'estat en tota regla», assenyalen algunes fonts internes a 'La Vanguardia'. Altres membres de Vox consultats pel citat mitjà no tenen constància de la denúncia i afirmen que la reestructuració respon a un intent d'«enfortir» el partit. D'altra banda, fonts de la formació a Madrid argumenten que el comitè de garanties està, en aquests moments, desbordat pel creixement del partit després de les eleccions del 10 de novembre.

Plataforma per Catalunya (PxC) guanya pes a Vox

Els màxims responsables d'aquest no comitè son Ignacio Garriga i Mónica Lora, dues figures cabdals de Plataforma per Catalunya (PxC), partit que ha estat diverses vegades al centre de la polèmica per la seva vinculació amb moviments neofeixistes. Per la seva part, l'expresidenta del comitè provincial Dolores Martin afirma que segueix a la formació sense càrrec concret, però a disposició del partit.

De moment, els crítics amb el nou CEP destaquen el perfil ultradretà dels membres de PxC i recorden que alguns d'ells encara tenen qüestions pendents amb la justícia. En aquest sentit, la figura més criticada és la de Jordi de la Fuente, antic dirigent del Moviment Social Republicà (MSR). Segons informa 'La Vanguardia', el MSR negava l'holocaust i tenia relació amb partits neonazis europeus.

També et pot interessar...