IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Diversos líders internacionals demanen diàleg entre els governs catatà i espanyol

Kofie Annan ha demanat que es negociï per fer front a la crisi constitucional

Kofi Annan
Kofi Annan | Cedida

'The Elders' és una associació de líders mundials que treballen per la pau i els drets humans —en formen part Kofi Annan, Ban Ki-Moon, Jimmy Carter i Desmond Tutu entre d'altres—. Davant les tensions entre governs català i espanyol, la conselleria d'Exteriors fa dies que manté converses amb aquest grup de líders internacionals per a la mediació. Justament, aquest diumenge, 8 d'octubre, 'The Elders' ha publicat un comunicat en condemna amb la violència i demanant que negociïn, segons ha pogut saber TV3. Kofi Annan fa una crida al diàleg: «La crisi constitucional que s'està vivint a Espanya crida a la consulta i no a la confrontació. Demano al govern espanyol i a la Generalitat de Catalunya que renovin el seu compromís amb la resolució a través el diàleg. Han de trobar un camí pacífic per sortir d'aquesta crisi». 

Comunicat de 'The Elders' en la seva web:

«La crisi constitucional que s'està desenvolupant a Espanya demana la consulta i no la confrontació.

La gent gran va expressar avui la seva profunda preocupació per la recent confrontació violenta a Catalunya i van instar a ambdues parts a perseguir una resolució pacífica a través del diàleg.

The Elders van aplaudir el progrés que Espanya va fer des de la seva transició democràtica el 1975. Aquest assoliment no s'ha de posar en perill. No s'han de subestimar les possibles repercussions polítiques, econòmiques i socials d'una crisi prolongada.

Van demanar a ambdues parts que s'abstinguessin d'un llenguatge i accions més divisives i incendiàries».


Comentaris

envia el comentari