Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Inés Arrimadas en una roda de premsa al Congrés el 31 de gener de 2020

Nova trencadissa a Ciutadans: diversos líders regionals estripen el carnet

El degoteig de baixes ha estat constant des del gir del partit cap a posicions d'acord amb el govern espanyol

Inés Arrimadas en una roda de premsa al Congrés el 31 de gener de 2020
Inés Arrimadas ha vist com diversos líders regionals i locals de Ciutadans deixen el partit | EP

Mentre la presidenta de Ciutadans, Inés Arrimadas, gaudeix de la seva baixa per maternitat després d'haver tingut el seu primogènit, Álex, continua al partit el canvi de rumb imprès per ella mateixa i el seu nou equip des de fa unes setmanes: abandonar el 'no' rotund a les posicions del govern espanyol i arribar a acords. En són la mostra més paradigmàtica els pactes per aprovar la quarta, la cinquena i la sisena pròrroga de l'estat d'alarma.

Baixes a la Corunya, Logronyo i Huelva

Però qualsevol canvi de rumb genera tensions internes, i més si es fa de manera ràpida, com és el cas. Amb el primer acord amb el govern del PSOE i Unides Podem, Arrimadas veia com estripaven ell carnet del partit pesos pesats com Juan Carlos Girauta o Carina Mejías. Més tard ho feia el també diputat al Congrés, Marcos de Quinto. Quan les aigües semblaven més calmades després de tres acords amb l'executiu, però, Arrimadas ha tornat a topar amb una nova onada de trencadissa.

En aquest cas, es tracta de líders locals, però són baixes que també fan mal per la influència que tenen aquestes figures als quadres regionals del partit i pel fet que arriben quan menys s'ho esperava Arrimadas, amb la 'tempesta' del primer pacte ja passada. Així, han estripat el carnet tres portaveus municipals en consistoris espanyols importants: es tracta de Mónica Martínez, de la Corunya; Julián San Martín, líder a Logronyo; i Néstor Santos, que liderava la formació a Huelva.

Un nou maldecap per a Arrimadas

A ells s'hi suma l'exdiputat al Congrés per Castelló, Domingo Lorenzo, que marxa del partit però es queda com a regidor no adscrit a l'Ajuntament de Benicàssim. Amb aquesta maniobra, queda en minoria el govern municipal, format precisament pel PP i C's. Són, doncs, moviments que tenen més afectació interna que no pas notorietat externa, però que suposen un maldecap més per a Arrimadas: la pèrdua de pistonada a escala autonòmica i en municipis importants, que són capitals de província.