Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Inés Arrimadas, en una roda de premsa la tardor de 2019.

Divisió a la cúpula de C's: diversos dirigents se senten exclosos de la nova estratègia

Diversos dirigents de pes es queixen que només set persones prenen decisions importants

Inés Arrimadas, en una roda de premsa la tardor de 2019.
L'estratègia de la nova líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, no convenç tothom. | Europa Press

Malgrat que Ciutadans sembla haver emprès un rumb definit amb el lideratge d'Inés Arrimadas des que en va assumir la presidència, el passat mes de març, això no ha servit per relligar el partit i tornar a la unitat magmàtica de l'etapa més dolça de la formació, quan la liderava Albert Rivera i les expectatives electorals eren òptimes.

El Comitè Permanent d'Arrimadas

A això s'hi suma el cop de timó de les darreres setmanes d'Inés Arrimadas: aquest mateix dimarts, 2 de juny, C's ha fet públic un nou acord amb el govern espanyol del  PSOE i Unides Podem  per donar suport, per tercera vegada consecutiva, a la pròrroga de l'estat d'alarma —serà la sisena i, 'a priori', la darrera. Una part dels pesos pesants del partit, però, n'estan farts: no participen en la presa de decisions i sovint se n'han d'assabentar per la premsa.

I és que les decisions d'envergadura les està prenent en Comitè Permanent creat per Inés Arrimadas, amb les sis persones de més extrema confiança per a la líder de la formació. Es tracta de José María Espejo Saavedra —vicesecretari i diputat—, la número 2 del partit Marina Bravo, el vicesecretari Joan Mesquida, la portaveu el partit Melisa Rodríguez, el portaveu al Congrés i líder substitut mentre Arrimadas està de baixa per maternitat, Edmundo Bal i Carlos Cuadrado, vicesecretari de la formació.

Roldán, Aguado o Cantó, fora del nucli dur

Són Cuadrado i Espejo Saavedra els encarregats de pilotar les negociacions amb el govern espanyol i sembla que tenen un clar pes d'influència en les decisions del partit. Aquest ostracisme no agrada gens a noms com els madrilenys Ignacio Aguado i Begoña Villacís; la candidata a Catalunya Lorena Roldán  o els líders a Andalusia i el País Valencià, respectivament, Juan Marín i Toni Cantó.

Es queixen que es troben fora del nucli dur del partit, que s'assabenten de les decisions per la premsa, i que, pel seu paper clau, n'han de donar explicacions davant dels mitjans. La situació és límit i el grup d''outsiders' podria dir 'prou' aviat. Caldrà estar atents a les aigües de Ciutadans  per veure si es calmen o si la situació esclata.