ÚLTIMA HORA

🚨 Evacuen d'urgència una fàbrica que produeix la vacuna d'AstraZeneca al Regne Unit

Divisió al govern de Barcelona: El PSC planta cara a Colau pels polèmics canvis als carrers

La regidora socialista de Mobilitat, Rosa Alarcón, ho va manifestar aquest dilluns a BTV

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, amb mascareta mirant a l'esquerra molt seriosa
Divisió al govern de l'Ajuntament de Barcelona pels polèmics blocs de formigó col·locats en alguns carrers de la capital. | Cedida

La tensió entre socis de Govern no és exclusiva de la Generalitat de Catalunya: també se'n donen mostres en altres executius, com el de l'Ajuntament de Barcelona. La polèmica saltava aquest dilluns, 5 d'octubre, en una entrevista a la regidora de Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona, Rosa Alarcón, del PSC. Alarcón no va estalviar crítiques a les mesures urbanístiques preses per l'àrea d'Urbanisme, que comanda Janet Sanz, de Barcelona en Comú, el partit d'Ada Colau.

Crítiques contundents del PSC a Barcelona en Comú

Alarcón va dir que els blocs de formigó situats al carrer del Consell de Cent per reduir carrils de circulació i ampliar l'espai per als vianants, i que van tenir un cost de 150.000 euros, «no són adequats per al segle XXI», i va admetre que revisaran els elements urbans situats en aquest punt de la ciutat. Sobre la pintura a l'asfaltatge en altres punts de la ciutat, Alarcón va assenyalar que també està pendent de revisió. A més, el PSC s'oposa a crear un peatge urbà per accedir a Barcelona i Alarcón va recordar que «aquest concepte no es troba inclòs en el nostre Pla de Mobilitat ni al pacte de govern signat l'any passat».

El cert és que la polèmica per les mesures preses per la regidoria d'Urbanisme durant la pandèmia han aixecat una forta polseguera a Barcelona que ha transcendit a l'interior del govern municipal. La qüestió ha estat la causa de la primera gran crisi de govern a la ciutat de Barcelona, després que diverses organitzacions i 'lobbies' empresarials hagin manifestat el seu desacord amb la decisió del govern d'Ada Colau, però en canvi hagin trobat en el PSC una plataforma de diàleg amb l'executiu municipal.

En peu de guerra contra el govern municipal

Foment del Treball o Barcelona Global han estat dues de les entitats que han protestat contra el que consideren una «expulsió dels cotxes i les motos de la ciutat de Barcelona», i a elles s'han sumat diverses plataformes de protesta que han sorgit en les darreres setmanes per fer front a la decisió del govern Colau. Ara, caldrà veure si les tensions entre socis van a més o es troba solució a aquest desencaix.


Comentaris

envia el comentari