Denuncien una divisió interna al PDeCAT per la figura de Carles Puigdemont

«Al PDeCAT no es comenta res ni s'informa mai sobre què passa», comenten fonts internes del partit, que amenacen amb no donar suport a la 'Crida' de Puigdemont

L'expresident Carles Puigdemont en una conferència a Holanda
L'expresident Carles Puigdemont en una conferència a Holanda | CatalunyaDiari.cat

El conflicte polític català també erosiona l’independentisme. El seguici de canvis que viu el PDeCAT, que se suma a l’exili de Carles Puigdemont, provocaria que molts dels militants de la formació independentista s’estiguessin replantejant el full de ruta marcat. Segons ‘El Confidencial’, la divisió creix al PDeCAT fins al punt que diversos grups interns optarien per votar en contra Carles Puigdemont i fer cas omís a la seva ‘Crida’.  

El perquè de tot plegat: la desinformació interna. «La setmana passada, vam saber que hi havia crisi entre Junts per Catalunya i Esquerra Republicana per la premsa», al·leguen fonts del partit citades al mitjà esmentat mentre diuen: «Al PDeCAT no es comenta res ni s’informa mai sobre què passa. És més: el PDeCAT no compta per a res».

Puigdemont i l’erosió del PDeCAT

La pugna interna va més enllà. De fet, des del PDeCAT amenacen amb fer cas omís a la ‘Crida’ de Carles Puigdemont i no donar-li suport per la situació de desinformació que es viu dins el partit. «Perquè el PDeCAT se sumi a recolzar la ‘Crida’, cal que ho aprovi el consell nacional del partit. Quelcom que està per veure», comenten.

L'executiva del PDeCAT, en arxiu
L'executiva del PDeCAT, en arxiu | CatalunyaDiari.cat

 

«Potser la ‘Crida’ no té tot el suport que espera», asseguren uns membres del PDeCAT, molt descontents amb la gestió interna: «El 27 d’octubre, en aquest sentit, pot ser un punt d’inflexió».

Ho diuen, de fet, perquè Carles Puigdemont no controla la majoria del consell nacional del partit catalanista i això és quelcom que podria jugar en contra de la seva nova proposta política.

Denuncien un greuge al PDeCAT

Expliquen, en aquest sentit, que Junts per Catalunya acapara l’atenció i això provoca un menyspreu relatiu al PDeCAT. «Sembla que només compta la gent d’en Puigdemont», relaten mentre asseguren que «hi ha un creixent malestar entre unes bases, que van treballar mesos i mesos per guanyar les eleccions».  

Caldrà estar a l'espera, doncs, per veure quina és la directriu que prenen les bases del PDeCAT respecte a la nova proposta independentista de Carles Puigdemont. 


Comentaris

envia el comentari