La Guàrdia Civil troba un nou document que involucraria Artur Mas en la gestió de la Caixa B de Convergència

Un escrit que el situaria com a presumpte cap d’una organització delictiva

Imatge d'arxiu d'Artur Mas
Imatge d'arxiu d'Artur Mas | CatalunyaDiari.cat

La Guàrdia Civil ha trobat una prova que involucraria l’expresident de la Generalitat, Artur Mas, en la gestió de la Caixa B de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC). 

Segons publica ‘El Confidencial’, els investigadors haurien trobat un ‘power point’ a la seu del partit que descriu els mecanismes interns de funcionament que confirmaria que Mas era el responsable de supervisar i coordinar la feina dels departaments de tresoreria i gerència, on es va portar a terme el presumpte delicte de finançament del 3%.

Un 'power point' que atorga una nova dimensió al cas

El document, que encara està sent investigar per la Guàrdia Civil, ja ha situat Artur Mas, president de CDC entre els anys 2012 i 2016, com a presumpte cap d’una organització delictiva que hauria captat fons opacs per import d’almenys 1.40.800 euros durant el 2008 i el 2013.

Tanmateix, i segons el citat mitjà, el document no només acredita que l’expresident tenia l’obligació d’estar al corrent de l’activitat que portava a terme el seu tresorer i gerent, sinó que aquests alts càrrecs també havien de retre comptes de la seva feina davant la màxima autoritat del partit.

Així doncs, la troballa d'aquesta nova prova atorga una nova dimensió al cas convergent, que va començar l'any 2014 després que es trobessin les primeres proves de finançament il·legal de Convergència. Unes troballes que havien ficat en el punt de mira diversos col·laboradors de l'expresident, com el tresorer Andreu Viloca i, sobretot, la seva mà dreta, Germá Gordó, gerent de la formació fins a 2011, secretari general del seu primer Govern i conseller de Justícia en el segon. 

Artur Mas, el nexe entre dues trames il·legals

No obstant això, Artur Mas havia sortit indemne de les diligències practicades fins avui, ja que aquest 'power point, el situa ara com la línia trasnmissora d'informació entre els dos organismes implicats. Per una banda, les diligències assenyalen que Viloca i el seu predecessor, Daniel Osácar, condemnat ja pel cas Palau, s'encarregaven de gestionar el cobrament de les donacions il·legals dels empresaris que volien aconseguir contractes d'obra pública i serveis en les institucions controlades per CDC.

D'altra banda, Gordó era qui havia de modificar els concursos per afavorir els donants. Segons publica el citat mitjà, fins a 24 adjudicacions, que sumen un total de 218 milions d'euros, haurien estat manipulades. Ara, aquest nou document situa Artur Mas com el nexe entre Andreu Viloca i Germá Gordó. 


Comentaris

envia el comentari