El documental del 20-S, produït per Mediapro, contradiu la versió judicial sobre els Jordis

«El documental és demolidor», ha comentat la dona de Jordi Sànchez sobre una peça que s'estrenarà el dijous vinent a TV3

Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, damunt la furgoneta de la Guàrdia Civil el 20-S
Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, damunt la furgoneta de la Guàrdia Civil el 20-S | CatalunyaDiari.cat

Gir de guió sobre els fets que van portar els Jordis a la presó. Mentre la versió judicial manté que Jordi Cuixart i Jordi Sànchez no van fer res per aturar les protestes populars davant la conselleria d’economia i pujar damunt d’una furgoneta de la Guàrdia Civil, ara un documental produït per Mediapro promet desmentir l’atestat de la jutgessa Carmen Lamela.

La peça, que es va poder veure ahir als cinemes Aribau de Barcelona i que s’emetrà aquest dijous a les deu de la nit per TV3, demostra —sempre segons comenten persones properes a la producció del documental i persones que l’han visionat— que el cotxe ja estava destrossat quan Jordi Sànchez i Jordi Cuixart hi van pujar per dissoldre la concentració.

Els Jordis van pujar al vehicle després que hi pugessin els mitjans

Així semblen demostrar-ho les imatges del film. L’aleshores líder de l’ANC, Jordi Sànchez, i el màxim reposable d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, només van pujar a la furgoneta de la Guàrdia Civil després que en baixessin els fotògrafs i els mitjans per aconseguir-hi la millor fotografia.

A més, en aquest documental, es comprovaria també com els Jordis van pujar al vehicle per demanar als milers de manifestants que s’acollien davant la conselleria perquè marxessin a casa i permetre, en aquest sentit, que els membres de la benemèrita poguessin sortir de l’edifici.

Manifestació de protesta a Reus per l'empresonament de Sànchez i Cuixart
Manifestació de protesta a Reus per l'empresonament de Sànchez i Cuixart | CatalunyaDiari.cat

 

La dona de Jordi Sànchez: «El documental és demolidor»

Sussanna Barreda, dona de Jordi Sànchez, ha explicat sobre el documental que «és demolidor» perquè «trenca tot el relat muntat des de l’estat, perquè es veu com en aquell cotxe, des de primera hora, els periodistes, polítics, va pujant-hi tothom».

En aquest context, Barreda prossegueix: «Ells també. Han agafat aquesta imatge perquè és la imatge que ells tenen de violència. Una imatge amb la qual han de justificar l’acte de rebel·lió». 


Comentaris

envia el comentari