IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El DOGC contempla l'estructura de Govern de Quim Torra però no el nomenament de consellers

Els consellers designats per Quim Torra prendrien possessió el proper dimecres, 23 de maig

Quim Torra, després de prendre possessió al Palau de la Generalitat
Quim Torra, després de prendre possessió al Palau de la Generalitat | CatalunyaDiari.cat

Quim Torra suma nous problemes. Si el recentment nomenat president de la Generalitat ja havia rebut fortes crítiques per part del bloc unionista per les seves idees sobiranistes, ara el mateix Torra veu com se li negaria part important l'estructura de Govern que ell mateix hauria proposat dissabte passat. 

Tal com ha publicat el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), que segueix gestionat per l'executiu de Mariano Rajoy per l'aplicació del 155, ha publicat avui el decret amb la nova estructura del Govern de Quim Torra, tot i que hi mancava un element clau. I és que al decret no hi apareixen els seus consellers.

  

El govern espanyol ja havia advertit a Torra

Va ser ahir mateix quan el govern espanyol va advertir per carta que només publicaria el decret 1/2018 de creació, denominació i determinació en l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya. Ho feien, de fet, perquè consideraven que no hi havia cap mena de problema de viabilitat i, per tant, publicar-se.

El govern, però, va fer un recés en aquest punt per posar en dubte la «viabilitat» dels consellers que Torra havia demanat. En aquest sentit, doncs, explicaven que analitzarien «la viabilitat» de publicar el decret 2/2018, que nomena als consellers. 

Imatge d'arxiu dels exconsellers Toni Comín, Meritxell Serret i Lluís Puig.
Imatge d'arxiu dels exconsellers Toni Comín, Meritxell Serret i Lluís Puig. | CatalunyaDiari.cat

 

Ja que entre aquests s'hi trobaven Jordi Turull i Josep Rull —empresonats a Estremera— i fugits a Bèlgica —Toni Comín i Lluís Puig—.
 

La publicació del DOGC, imprescindible per Torra

No hi ha altra opció. Quim Torra necessita superar aquest escull per perquè el seu Govern tingui efecte. Sense la publicació d'aquest decret, el nomenament del nou Govern per part de Torra no tindria efectes i, de moment, els consellers no podrien prendre possessió el pròxim dimecres

I és que el DOEG, d'aquesta manera, «necessita l'autorització per part del govern de la Nació», perquè sense aquest el nou Govern de Quim Torra «mancaria de validesa i efectes».
 


Comentaris

envia el comentari