El DOGC publica el nomenament dels consellers de Quim Torra

Es tracta del darrer pas abans de l'aixecament de l'article 155, segons queda estipulat a l'acord aprovar al Senat el mes d'octubre

Quim Torra
Quim Torra al Parlament de Catalunya, al costat d'Elsa Artadi | EFE

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat finalment, en la seva edició d'aquest divendres 1 de juny de 2018, el decret de nomenament dels consellers del president Quim Torra. Aquest pas és un dels darrers, segons queda estipulat a l'acord que es va aprovar al Senat el 27 d'octubre de l'any passat, abans de l'aixecament de l'article 155, que va permetre al govern de Mariano Rajoy suprimir l'aparell polític de l'administració catalana. 

El decret reflecteix el nomenament de Pere Aragonès com a vicepresident del Govern i titular d'Economia i Hisenda, d'Elsa Artadi com a consellera de Presidència i portaveu de l'executiu, i la resta de membres. En total, l'equip de Govern de Quim Torra estarà format per set homes i sis dones. 

Els consellers podrien prendre possessió dels seus càrrecs dissabte

Un cop que ja s'ha publicat aquest decret al DOGC, ara els consellers del Govern ja poden prendre possessió del seu càrrec. Es creu que l'acte podria celebrar-se aquest mateix dissabte, justament el dia després de la votació de la moció de censura a Mariano Rajoy i el seu executiu.

Un cop que aquest acte s'hagi celebrat, segons fonts de la Moncloa, el 155 s'aixecarà de forma automàtica, sense necessitat de fer cap tràmit més. Això és gràcies al fet que a l'acord que es va aprovar al Senat ja establia que el 155 deixaria de tenir vigència un cop que tots els membres d'un nou executiu prenguessin possessió dels seus càrrecs.

El nou Govern de Quim Torra

Després que Mariano Rajoy es negués a concedir el nomenament dels consellers del nou Govern amb els noms de Jordi Turull, Josep Rull, Toni Comín i Lluís Puig, per les seves condicions d'empresonats o exiliats, Quim Torra va haver d'eliminar aquests noms del seu nou Govern i introduir-ne d'altres per poder desbloquejar la situació política a Catalunya.

Aquest nou Govern estarà format pels ja mencionats Pere Aragonès i Elsa Artadi, a més d'Ernest Maragall com a conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència; Laura Borràs com a consellera de Cultura; Josep Bargalló com a conseller d'Ensenyament; Chakir El Homrani com a conseller de Treball, Afers Socials i Famílies. 

També hi seran Alba Vergés com a consellera de Salut; Ester Capella com a consellera de Justícia; Miquel Buch com a conseller d'Interior; Damià Calvet com a conseller de Territori i Sostenibilitat; Maria Àngels Chacón com a consellera d'Empresa i Coneixement; Jordi Puigneró com a conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, i Teresa Jordà com a consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.


Comentaris

envia el comentari