Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Dolores Delgado, nova fiscal general de l'Estat, desapareix de Twitter

Algunes de les seves publicacions havien generat polèmica

La fins ara ministra de Justícia, Dolores Delgado, ha eliminat el seu compte en la xarxa social Twitter després de conèixer-se la proposta del president del govern, Pedro Sánchez, perquè sigui la nova fiscal general de l'Estat.

«Aquest compte no existeix. Intenta fer una altra cerca», notifica la xarxa social en el perfil que durant anys ha tingut obert Delgado i que ha utilitzat durant tot el seu mandat com a ministra de Justícia, on ha ressaltat la labor del seu equip ministerial. En ell assegurava que tenia «ànima de fiscal».

Un dels seus últims 'tuits' va ser el publicat dimecres passat, en el qual assegurava que va ser «un honor i un privilegi actuar com a notària major del Regne --faculteu que ostentava com a ministra de Justícia-- en l'acte de promesa» de Pedro Sánchez com a president del govern davant el Rei: «Tots estem d'enhorabona perquè s'obre una etapa d'esperança, optimisme i progrés per al nostre país»

Lluita contra el jihadisme des de l'Audiència Nacional

Es dona la circumstància que aquest mateix dilluns s'ha conegut la notícia que el Consell de Ministres aprovarà demà la proposta de nomenament de Delgado com a nova fiscal  general de l'Estat en substitució de María José Segarra.

  

Fins a la seva entrada en l'Executiu, Delgado exercia de fiscal coordinadora contra el jihadisme en l'Audiència Nacional. Va ingressar en aquest òrgan en 1993 i des de llavors la seva labor es va centrar en la lluita contra el narcotràfic, el crim organitzat i el terrorisme etarra i, posteriorment, jihadista, en el qual es va especialitzar després dels atemptats de l'11 de març de 2004 a Madrid.

Els seus tuits més polèmics

Durant la seva etapa com a fiscal, Delgado ja era una usuària habitual de Twitter, on es definia com a «fiscal de professió... i de vocació» per a afegir que creu «fermament en la jurisdicció universal». Encara que llavors feia un ús personal de la xarxa social, i no com a representant del Ministeri Públic o com a portaveu de la Fiscalia en l'Audiència Nacional, algun dels seus missatges van generar certa polèmica.

  

Un d'ells va ser el que va escriure fa dos anys i mig coincidint amb la declaració com a testimoni en el judici de la 'Gürtel' de l'expresident Mariano Rajoy. «Insuportable aquesta corrupció sistèmica. Això d'avui ha estat patètic, trist i indignant», va escriure en la xarxa social després de concloure aquesta declaració.

També va causar cert empipament en el Ministeri ocupat en aquesta època per Rafael Catalá un altre missatge de Delgado, en el qual va qualificar de «nyap» el sistema de tramitació telemàtica Lexnet després d'un forat de seguretat detectat en el sistema l'estiu de 2017.

També et pot interessar...