Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Marta Rovira i Dolors Bassa

Dolors Bassa demana a ERC que no faciliti la investidura de Sánchez «a canvi de res»

L'exconsellera veu les negociacions com una «oportunitat» i admet que no espoden aconseguir totes les aspiracions dels republicans

Marta Rovira i Dolors Bassa
Dolors Bassa ha demanat a ERC que no faciliti la investidura de Sánchez «a canvi de res» | Catalunya Diari

L'exconsellera Dolors Bassa ha demanat a ERC que no investeixi el líder del PSOE, Pedro Sánchez, «a canvi de res». En una entrevista al 'No ho sé' de Rac 1 que s'emetrà aquest vespre, Bassa es refereix a les negociacions entre els republicans i el PSOE com una «oportunitat». L'exconsellera condemnada a 12 anys de presó per l'1-O creu que els socialistes han fet una campanya contra Catalunya.

«Hem de redimir aquesta campanya que han fet. Votar-lo a canvi de res, no. En una negociació mai aconsegueixes tot el que demanes, però si n'aconsegueixes la meitat ja és molt. És una oportunitat perquè el PSOE ara no està fort. Si no ens necessités, no hi hauria cap canvi», ha afegit. Bassa també demana que es posi un calendari a la taula de diàleg per tenir garanties que les negociacions avancin.

ERC i PSOE, al punt de mira

Aquestes declaracions arriben en un delicat moment polític, on el PSOE ha de buscar forces per formar una coalició que permeti la investidura de Pedro Sánchez. Dolors Bassa no és la primera persona que pressiona ERC i PSOE perquè actuïn i parlin com més aviat millor. L’exdiputat de la CUP al Parlament, David Fernàndez, ja va assegurar que si els dos partits no trobaven una solució sobre les seves negociacions,  caldria fer una votació com la de l’1-O,  «millor, amb més gent i més legitimació».

La pressió continua, no només per part dels polítics.  Els votants, tant d’uns partits com d’altres, estan buscant que es desbloquegi la situació política del país després d’anys en un ‘standby’ constant. Tot i això, sembla que no totes les propostes serien vàlides pels ciutadans: segons una enquesta de l’ABC, més de la meitat d’espanyols preferiria tornar a votar a què el govern del PSOE depengui dels vots d’ERC.

Adriana Lastra (PSOE) i Gabriel Rufián (ERC) donant-se la mà abans de la reunió entre equips negociadors per a la investidura al Congrés, el 28 de novembre de 2019 (horitzontal)
Adriana Lastra (PSOE) i Gabriel Rufián (ERC) donant-se la mà abans de la reunió entre equips negociadors per a la investidura al Congrés el passat 28 de novembre | Catalunya Diari

Polítics i ciutadans esperen, cada cop amb menys paciència, la resposta d’ERC a la investidura de Sánchez.  Per la seva banda, el partit republicà ja va anunciar que «no té cap pressa» fins que no s’assoleixi un «acord sòlid». Només el temps anunciarà si el Govern finalment es desbloqueja o si es continuarà amb un president en funcions fins que s’arribi, inevitablement, a unes altres eleccions.

També et pot interessar...