ÚLTIMA HORA

❌ Darias adverteix que les manifestacions del 8-M «no tenen lloc» a causa de la pandèmia

Dolors Bassa: «No vull oblidar ni una hora de les que m'han robat»

L'exconsellera de Treball i Benestar Social ha explicat com és la vida a la presó i com va ser la seva sortida per visitar a la seva mare

Imatge d'arxiu de l'exconsellera de Treball i Benestar, Dolors Bassa
Imatge d'arxiu de l'exconsellera de Treball i Benestar, Dolors Bassa | CatalunyaDiari.cat

Hores després que es filtressin imatges de la seva declaració a l’Audiència Nacional, Dolors Bassa, ha concedit una entrevista des de la presó a 'ElPuntAvui', com han fet altres polítics empresonats, on ha parlat de la seva vida entre reixes i de la visita a la seva mare. L’exconsellera de Treball i Benestar Social ha afirmat que «la presó és dura per a qualsevol persona» i que escriu arreu el nombre de dies que porta empresonada «injustament», ja que «no vol oblidar ni una hora de les que m’han robat».

Bassa ha explicat les dificultats del dia a dia d'estar tancada a causa de «la manca de responsabilitats, de poder tenir iniciatives i per la sensació de pèrdua d’identitat total» i afegeix que «és dur llevar-te d’hora sense un objectiu». Tot i això, afirma que ha aconseguit superar l'angoixa inicial «enfortint-se amb bons records, pensaments positius», a més de gràcies a la lectura i a fer-se un horari d’activitats personals per autogestionar el temps.

La seva sortida de la presó «va ser una experiència fantàstica però curta» 

Dolors Bassa ha explicat l'important que va ser per ella gaudir d'un permís penitenciari, ja que «patia per la meva mare, i poder-la veure després de quiròfan em va colpir. Va ser una experiència fantàstica, però curta». 

Imatge d'arxiu de Dolors Bassa, Carme Forcadell i Raül Romeva.
Imatge d'arxiu de Dolors Bassa, Carme Forcadell i Raül Romeva. | CatalunyaDiari.cat

 

Ha explicat també com va aprofitar al màxim les dues hores de llibertat que va tenir i com va quedar parada davant el gran nombre de llaços grocs que va veure. Però el que realment la va impactar va ser sortir a l'exterior encara que fos de manera temporal després de mesos d'empresonament: «Feia molt que no veia camps i arbres a prop. Em vaig emocionar».

La seva família pateix amb la mateixa intensitat que ella 

Preguntada sobre com viu la seva família la seva estada a presó, Bassa ha relatat que «la meva família ha viscut el patiment de l’empresonament a fora amb la mateixa intensitat que jo a dins». Els dies de visita, ha comentat que sent una dicotomia estranya, ja que «tens moltes ganes de veure’ls, vius el dia i les hores abans pensant què els diràs perquè et vegin bé i no pateixin, passes l’estona com si fos l’últim dia de veure’ls i quan marxen és com si t’arrenquessin una part de tu». 

Finalment, Bassa ha contestat a la pregunta que d'on es veu d'aquí a un any de la següent manera: «En llibertat, gaudint de la relació amb el meu company, la meva família i la meva gent i fent plans de futurs immediats de viatges, de gaudi i de treball».


Comentaris

envia el comentari