ÚLTIMA HORA

👉 El Govern estudia excloure els nens de la limitació de les reunions

Dolors Bassa podrà sortir de la presó per visitar la seva mare

La Fiscalia del Tribunal Suprem ha acceptat la petició, assegurant que es tracta d'un permís puntual per «malaltia greu» d'un familiar

Imatge d'arxiu de Dolors Bassa.
Imatge d'arxiu de Dolors Bassa. | CatalunyaDiari.cat

L'exconsellera Dolors Bassa podrà sortir de la presó per visitar la seva mare. La Fiscalia ha acceptat la petició de Bassa per poder fer una visita «puntual» a la seva mare, de 87 anys, que ha hagut de ser hospitalitzada després d'una delicada operació de maluc.

Bassa, empresonada per un delicte de rebel·lió i malversació podrà fer un permís extraordinari després de la petició de la Junta de Tractament de la presó de Puig de les Basses de Figueres (Girona). Segons ha pogut saber 'El Español', aquest mateix divendres, l'exconsellera podrà saber si finalment li donen aquest permís penitenciari.

Permís per visitar la seva mare per «malaltia greu»

Dolors Bassa va fer aquesta petició per tal de poder estar al costat de la seva mare durant el postoperatori. En tenir 87 anys, aquest tipus d'intervencions quirúrgiques presenten certs riscos, motiu pel qual se li ha concedit l'excarceració puntual.

De fet, segons el reglament penitenciari, en cas d'una «malaltia greu» de familiars propers als presos, es pot atorgar «amb les mesures de seguretat pertinents, permisos de sortida extraordinaris, excepte circumstàncies que ho impedeixen excepcionalment».

Si finalment s'accepta la seva excarceració puntual, Bassa seria la primera dels exconsellers processats en aconseguir un permís per sortir de presó. La Sala Penal del Tribunal Suprem ja va rebutjar l'opció d'excarceració dels presos per acudir a les sessions del Parlament de Catalunya, motiu diferent del qual es troba ara mateix Dolors Bassa.

En una presó catalana després d'acceptar el trasllat des d'Alcalá-Meco

D'aquesta manera, la Fiscalia no ha trobat cap mena d'impediment perquè Bassa surti de presó per visitar a la seva mare a l'hospital. Serà sota vigilància i durant un període determinat de temps. Després, l'exconsellera haurà de tornar a la seva cel·la de la presó de Puig de les Basses.

En aquesta presó de Figueres porta empresonada des del passat 7 de juliol, quan va ser traslladada des d'Alcalá-Meco. Recordem que Dolors Bassa va ser processada per delictes de rebel·lió i malversació per formar part del decret per al referèndum català. Ara està en règim de presó provisional.


Comentaris

envia el comentari