Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
L'exconsellera Dolors Bassa sortint de la presó amb un abric a la mà el 17 de febrer de 2020

El motiu pel qual Dolors Bassa també ha sortit de la presó aquest dilluns

L'exconsellera ha demanat poder tenir cura d'un familiar d'edat avançada

L'exconsellera Dolors Bassa sortint de la presó amb un abric a la mà el 17 de febrer de 2020
Dolors Bassa ha sortit de la presó per tenir cura d'un familiar d'edat avançada | cedida

L'exconsellera Dolors Bassa ha sortit per primer cop de la presó de Puig de les Basses en aplicació de l'article 100.2. Ho ha fet aquest dilluns poc abans de les 12 del migdia. La Junta de Tractament del centre penitenciari la va autoritzar la setmana passada a deixar Puig de les Basses tres dies a la setmana durant vuit hores al dia per tenir cura d'un familiar d'edat avançada.

Carme Forcadell també ha sortit de la presó al matí

Bassa ha sortit caminant, un vehicle amb la seva germana i altres familiars l'esperava a l'entrada de la presó. Aquest mateix dilluns també ha sortit de Mas d'Enric l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell. La Junta de Tractament del centre va acordar la setmana passada que l'expresidenta del Parlament pogués sortir tres dies entre setmana per fer voluntariat i tenir cura d'un familiar d'edat avançada.

Així ho havia demanat la pròpia Forcadell, classificada en segon grau. Podrà estar fora de la presó 9 hores al dia, inclòs el temps de desplaçament. Jordi Cuixart ja va començar a fer ús d'aquest article la setmana passada. Altres presos també el podran utilitzar després que les juntes de les seves presons ho hagin autoritzat, com Jordi Sànchez, Joaquim Forn i Dolors Bassa.

Decisió d'última hora del Tribunal de Comptes

Paral·lelament, el Tribunal de Comptes ha acceptat que les fiances que els líders independentistes ja van abonar al Tribunal Suprem i al jutjat número 13 de Barcelona serveixin per pagar la fiança de 4.146.274,97 euros que reclama per l'1-O. Fonts del Tribunal de Comptes han explicat que la instructora de la causa ja ha ordenat que la fiança del Suprem, de 2.135.948,60 euros, quedi a disposició del Tribunal de Comptes i està a l'espera que el  jutjat 13 de Barcelona respongui per fer el mateix amb els 5 milions d'euros de fiança que ja va demanar als investigats per l'1-O.

D'aquesta manera, quedaria assegurada la quantitat que el Tribunal de Comptes reclama i no caldria embargar béns a les 32 persones responsables del desviament de fons públics per fer realitat el referèndum de l'1 d'octubre del 2017. La Caixa de Solidaritat havia recaptat fins ara només 1,6 milions d'euros dels 4,1 necessaris però no serien necessaris amb la suma dels dos imports. El termini per abonar la fiança acaba aquest dilluns.

També et pot interessar...

  • Revés judicial per a un dels aliats clau de Carles Puigdemont
  • Carme Forcadell surt de la presó per primera vegada