Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

La dona d'Oriol Junqueras, destrossada

Neus Bramona ha assegurat que Junqueras «és una bona persona»

Neus Bramona | Cedida

 

Oriol Junqueras ha rebut aquest dilluns la condemna més llarga de la sentència del procés . El líder d'ERC ha estat condemnat a 13 anys de presó, de manera que no podrà gaudir dels primers permisos fins al 2021. Junqueras ha enviat una carta a la militància just en saber la sentència, on s'ha volgut mostrar amb forces i enviar unes paraules de suport a la gent d'Esquerra.

«El trobem a faltar cada dia»

Tot i aquesta voluntat de mostrar energia i determinació, la dona de Junqueras, Neus Bramona, reconeixia el patiment de la família a La Vanguardia: «Traiem força de la flaquesa. Aquests dos anys ens han obligat a ser més forts i a no concebre esperances en va. El trobem a faltar cada dia i estem orgullosos d'ell per la seva integritat i vitalitat. L'Oriol és, sobretot, una bona persona».

Bramona i Junqueras tenen dos fills, el Lluc de sis anys i la Joanna de quatre. La mare ha reconegut que pateix per ells i pel fet que el seu pare ja faci 711 dies que no els pot veure a casa:  «L'Oriol no perd cap oportunitat d'estar a prop nostre, dels nens. Quan el van empresonar, la Joanna tenia dos anys, ara farà cinc. 

No és fàcil gestionar aquesta absència, però tots procurem que els nens siguin feliços i visquin la vida amb la normalitat que els correspon, que és el que desitja el seu pare. Els nens pregunten quan tornarà el seu pare i, en silenci, ens ho preguntem tots». Tot i la distància i la situació, Bramona assegura que sent Junqueras «a prop» i que el veu fort.