Prohibeixen el pas a un grup de persones al port de Matarò per portar bufandes grogues

Els agents no els han permès transitar per portar el color del llaç que demana la llibertat dels pressos polítics

Les xarxes socials s’han fet ressò d’un nou episodi d’enfrontament entre la policia i els simpatitzants del procés independentista. En aquest cas, un grup d’agents policials no han permès el pas a unes persones pel port de Mataró, ja que duien una bufanda de color groc (que s'està fent servir en els darrers dies com a símbol per demanar la llibertat dels presos polítics). 

 

 

 

Els Mossos d’Esquadra han restringit el pas justament al mateix moment que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, estava participant a un míting del seu partit (a l'hotel Atenea). Rajoy estava a la ciutat per un acte de campanya, acompanyat del candidat popular, Xavier García Albiol, i el subdelegat de govern espanyol, Enric Millo.

 

El sectorial de l'Assemblea Nacional Catalana que acull tots els mossos que volen treballar a favor de la independència ha demanaat que s'investigui l'acció, paral·lelament l'han catalogat de «desproporcionada» en un tuit. 

La CUP torna a mostrar el seu rebuig al 155 

A més del rebuig dels usuaris a les xarxes socials, el partit de la CUP a Mataró també ha obtingut les imatges. Tot seguit, en un tuit ha denunciat aquesta acció de la policia catalana.

 

Els cupaires han comentat: «La grocmania arriba a Mataró de la mà de M. Rajoy». El comentari estava seguit de dos '#hashtags': '#LlibertatPresosPolítics' i '#NiRajoyNi155', amb aquests comentaris el partit independentista ha tornat a remarcar el seu posicionament contrari al govern espanyol i a l' aplicació del 155.