IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La dràstica decisió d'un dels consellers de Puigdemont després de l'amenaça de Rajoy

El conseller ha assegurat que continuaria amb la seva agenda però el ministre de Foment ha anunciat que incorrerà en un acte delictiu

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull publicava aquest matí una imatge d'ell mateix assegut al seu despatx acompanyada del següent text: «Al despatx, exercint les responsabilitats que ens ha encomanat el poble de Catalunya». Cal recordar que, el passat dijous, el mateix dia que es va proclamar la independència, el govern espanyol va fer oficial el cessament de Carles Puigdemont i de la resta de membres del govern català. Així doncs, s'espera que avui l'Estat assumeixi les seves funcions, a més del control del Parlament.

La resposta del govern de Mariano Rajoy no s'ha fet esperar i el ministre íñigo de la Serna ha avisat, en una entrevista per RNE, que els «exconsellers» de la Generalitat de Catalunya que, després d'haver estat cessats arran de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució espanyola a Catalunya, incorreran en un acte delictiu si acudeixen al seu despatx amb la intenció de treballar.

Instants després de rebre aquesta amenaça de l'Estat, el conseller Rull ha tornat a tuitejar sobre la seva jornada laboral assegurant que deixava el Departament per «anar a la reunió del Comitè Nacional del PDECat». Molts s'han pres aquesta fugida del despatx com una rendició davant l'amenaça de l'Estat, però Rull ha insistit que «continuem amb l'agenda prevista».


Comentaris

envia el comentari